Ştiri din Transilvania

BN: Trei angajați ai APIA, cercetați în stare de libertate după ce procurorii au găsit bani și caș în birourile lor

Trei funcţionari de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Bistriţa-Năsăud sunt cercetați în libertate, după ce, în urma unor percheziţii în birourile acestora, procurorii DNA au găsit diverse sume de bani şi caş de la stână.

Sediul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Bistrița-Năsăud a fost cercetat vineri după-amiază de ofițeri DGA și de procurorii bistrițeni care au efectuat o serie de percheziții în mai multe birouri aparținând unor angajați ai instituției. Mai multe persoane au fost duse la audieri, anchetatorii stabilind că trei persoane ar fi luat mită și au cerut arestarea acestora, informează Bistrițeanul.ro.

Probele duse în fața instanței nu au fost însă suficiente pentru ca judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud să decidă arestarea pentru 29 de zile a celor trei angajați APIA – două femei și un bărbat – care se ocupă de subvențiile pentru animale.


Potrivit aceleași surse în birourile funcţionarilor cercetaţi au fost găsite mai multe sume de bani care, se presupunea că ar fi fost date drept mită. De asemenea, în urma percheziţiilor s-ar fi găsit şi caş, oferit tot pentru a ”cumpăra” bunăvoința și amabilitatea angajaților. Birourile au fost sigilate ieri și au fost ridicate mai multe documente pentru cercetări.

Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au decis că cele trei persoane vizate pot fi anchetate în libertate. Cele două angajate au fost puse în libertate sub control judiciar, iar împotriva bărbatului angajat al APIA nu s-a luat nicio măsură judiciară. "Am dovedit în fața instanței că suma de bani care a fost găsită asupra clienților mei provine de fapt dintr-un credit și am avut documente bancare care atestau acest lucru, așadar nu a fost vorba despre bani care ar fi fost primiți drept mită"- a declarat pentru Bistrițeanul.ro avocatul Aris Cupșa, apărătoru celor doi soți cercetați în acest caz.

Ultimele Stiri
abonare newsletter