Ştiri din Transilvania

Primarul din Târgu Mureş: "Nu voi mai permite niciun marş de-acum încolo, la nimeni"

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), declară că de acum încolo nu va mai permite niciun marş, "la nimeni", în municipiu, precizând că organizaţiile Vatra Românească şi Noua Dreaptă au cerut aprobare pentru astfel de manifestări în 16 şi 27 martie, dar le va refuza.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va interzice marşurile în oraş, pentru ca acesta să nu mai fie "poligon de încercare pentru campaniile electorale, debut de campanie, sfârşit de campanie sau răfuieli personale".

Florea a afirmat că, dacă ar fi fost maghiar, i-ar fi fost "ruşine" de cele întâmplate la "marşul secuilor" din 10 martie, de la Târgu Mureş, atacându-i atât pe reprezentanţii administraţiilor locale şi judeţene din Harghita şi Covasna, cât şi pe liderii UDMR din Mureş şi Târgu Mureş, care au fost prezenţi la manifestaţie.


"Vă anunţ că voi fi foarte restrictiv de-acum încolo la ceea ce înseamnă folosirea Târgu Mureşului ca poligon de încercare pentru nervii, umorile, hormonii sau orice fel de atitudini pe care unii le consideră că sunt manifestări în spaţiul public. Regret foarte mult că administraţiile din Covasna şi Harghita au fost prezente la Târgu Mureş, la această manifestare care iar a adus o pată neagră Târgu Mureşului. Auzeam tot felul de politruci cerând UDMR nu ştiu ce. Ce să-i ceri, când reprezentanţii săi de vârf erau în Târgu Mureş cu steagul în braţe? Cum să te delimitezi? (...) O să găsesc o modalitate prin care aceste lucruri să nu mai fie poligon de încercare pentru campaniile electorale, debut de campanie, sfârşit de campanie sau răfuieli personale. (...) Mi-ar fi fost ruşine, dacă eram maghiar, să asist la asemenea circ pe stradă", a arătat Florea, relatează Mediafax.

Primarul a adăugat că nu ştie "ce au căutat" primarii din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, şi cel din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, la manifestaţii, care nu numai că au fost prezenţi, dar au şi încurajat "o astfel de manifestare".


Florea a spus că organizaţiile Vatra Românească şi Noua Dreaptă au cerut aprobare pentru marşuri în Târgu Mureş, în 16 şi 27 martie, dar le va refuza, subliniind că nu va mai permite desfăşurarea niciunui marş în oraş de acum încolo.

"Nu voi mai permite niciun marş de-acum încolo, la nimeni. Târgu Mureş nu trebuie să fie poligonul răsfăţaţilor, dezmăţaţilor, istericilor, penalilor, interzişilor şi aşa mai departe. (...) Comemorarea e comemorare, pui o lumânare, dar circul de care s-a avut nevoie a fost pentru a scoate Târgu Mureş zonă conflictuală. Sunt două cereri ale reprezentanţilor româneşti, să facă două manifestări în centru, nu le vom permite nici lor marşuri, tocmai pentru a cruţa târgumureşenii. Vatra Românească şi Noua Dreaptă - pot să facă miting de comemorare, dar nu marş. În 16 şi 27 martie vor să facă. Nu vom permite marşuri", a arătat el.


Întrebat dacă nu consideră că refuzul Primăriei de a aproba "marşul secuilor" organizat de CNS în 10 martie a fost eronat şi a dus la radicalizarea manifestaţiei, Florea a răspuns că, în opinia sa, s-a procedat corect.

Etichete: dorin florea
Ultimele Stiri
abonare newsletter