Sport

Cantonament lung pentru „feroviari“

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/26_ziua/08 antrenament cfr cluj rp 26.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px; border: 0pt none;" />CFR Cluj va efectua un stagiu de pregătire cu durata de o lună, între 15 ianuarie și 15 februarie. „Feroviarii“ se vor antrena în localitatea Belek din Turcia.</p>

Elevii lui Jorge Costa vor efectua un cantonament lung, pentru a fi bine pregătiți în retur.

CFR a încheiat anul 2011 pe locul doi în Liga 1, la un singur punct în spatele liderului Dinamo. Deși își doresc să câștige un nou titlu, oficialii echipei din Gruia au anunțat că nu vor efectua transferuri în această pauză competițională, întrucât lotul pe care Jorge Costa îl are la dispoziție este unul foarte puternic. Antrenorul portughez a preferat să programeze un singur cantonament lung, în timp ce alți tehnicieni din Liga 1 au programat pentru echipele lor câte două stagii de pregătire de câte 10-15 zile fiecare.

„Feroviarii“ s-au reunit luni (9 ianuarie), iar duminică (15 ianuarie) vor decola spre Turcia. În primele zile elevii lui Jorge Costa doar se vor antrena, iar în data de 21 ianuarie vor juca primul amical, în compania formație germane TSV 1860 Munchen (2. Bundesliga). Clujenii vor juca apoi alte două partide de verificare, cu Austria Viena (24 ianuarie) și cu ucrainienii de la Kryvbas Krivoi Rog (28 ianuarie). În perioada 4-7 februarie, „alb-vișiniii“ vor participa la Anatolian Cup, în cadrul căreia vor juca cu bulgarii de la Litex Lovech (4 februarie) și cu una dintre MSK Zilina (Slovacia) și Steaua Roșie Belgrad (Serbia) în 8 februarie. În ultimele zile ale stagiului din Antalya, „feroviarii“ vor mai juca trei partide, cu slovacii de a MFK Kosice (9 februarie) și polonezii de la Jagiellonia Bialystok (11 februarie). Clujenii vor mai juca un meci în 13 februarie, însă deocamdată nu se știe cu cine vor juca în acea dată.

Lotul CFR-ului va reveni la Cluj în 15 februarie. Trei zile mai târziu, elevii lui Jorge Costa își vor măsura forțele cu colegii de la echipa a doua a clubului, pregătită de fostul principal Alin Minteuan.

Rada și Fernandes au plecat


Fundașul Ionuț Rada a fost împrumutat la echipa germană Karlsruher SC, care evoluează în 2. Bundesliga. Rada a venit la CFR în vara anului 2010 și a evoluat în 26 de partide pentru „feroviari“. A rămas în memoria suporterilor din Gruia prin două goluri marcate în Liga Campionilor, împotriva formațiilor FC Basel și AS Roma. De-a lungul carierei, Ionuț Rada a mai evoluat la trei formații de top din fotbalul Românesc, Universitatea Craiova (2000-04), Rapid (2004-07) și Steaua (2007-09).

Daniel Fernandes s-a despărțit și el pe cale amiabilă de CFR. Portarul portughez a evoluat doar în două partide pentru „feroviari“, 0-2 cu Pandurii și 6-1 cu Sportul Studențesc, în prima dintre aceastea comițând o eroare gravă. Lusitanul și-a găsit repede un nou angajament, urmând să evolueze pentru grecii de la Panionios.

abonare newsletter