Sport

Mirel Rădoi după partida România-Armenia: „Am spus destul de clar că nu voi mai continua”

La conferința de presă desfășurată la finalul partidei România-Armenia din 11 octombrie, Mirel Rădoi a făcut un anunț neașteptat. Selecționerul echipei naționale a declarat că după cele două partide rămase de disputat, cu Islanda și Liechtenstein, va pleca de la echipa națională.

 

 


Potrivit digi24.ro, contractul lui Mirel Rădoi va expira în luna noiembrie, iar selecționerul este decis să nu accepte o ofertă de prelungire a înțelegerii venită din partea Federației Române de Fotbal, deși a mărturisit că nu are nimic să reproșeze conducerii.

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.


Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.

E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi”, a declarat Mirel Rădoi, după partida România - Armenia.


Chiar dacă decizia selecționerului a fost una neașteptată, echipa României are șanse mari să obțină locul de baraj la finalul grupei.

Dacă le va învinge pe Islanda și Liechtenstein, România va merge la primul baraj, indiferent de ce fac Armenia și Macedonia de Nord în noiembrie.


În ultimele două runde, Armenia joacă împotriva Macedoniei de Nord și a Germaniei, în timp ce a treia clasată din acest moment are programate meciuri la Erevan și cu Islanda pe teren propriu.

CITEȘTE ȘI


U-BT Cluj a câștigat meciul împotriva CSM CSU Oradea: „Mă bucur că am arătat foarte bine”

abonare newsletter