Sport

U-BT Cluj-Napoca va îmbrăca un echipament roz în meciul cu CSM Oradea

Jucătorii de la U-BT Cluj-Napoca vor îmbrăca un echipament roz în meciul cu CSM Oradea și se alătură astfel campaniei de luptă împotriva cancerului la sân.

Carmen Mihalca, supraviețuitoare a cancerului de sân, va arunca prima minge în meciul de baschet  U-BT – CSM CSU Oradea de duminică. Gestul simbolic reprezintă implicarea U-BT în campania de prevenție a cancerului de sân „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”.

De asemenea, jucătorii vor purta echipamente de culoare roz la meciul de duminică, dar și la cel cu Dinamo București din 22 octombrie, iar ulterior, echipamentele vor fi scoase la licitație, urmând ca banii să fie donați către asociații de pacienți.

Jocul cu CSM CSU Oradea din 10 octombrie va putea fi urmărit live la Look Sport și pe Digi Sport 4 de la ora 19.15.

„Cred că rolul nostru nu este doar acela de a obține performanțe pe terenul de joc. Consider că trebuie să fim implicați în problemele societății din care facem parte. Din păcate, și eu am avut parte de evenimente nefericite în familia mea, din cauza cancerului. Chiar și mama mea a fost aici pacientă. Țin să le mulțumesc medicilor pentru felul cum a fost tratată. A depășit cu bine această problemă de sănătate.” spune Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania.

În cadrul campaniei „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”, vor fi oferite 150 de ecografii mamare gratuite, atât în Cluj-Napoca, prin parteneriatul cu U-BT Cluj-Napoca, dar şi în Bucureşti.

Campania cuprinde și lecții de autopalpare desfășurate în Cluj-Napoca (Carrefour VIVO! Center, 5-10 octombrie), Timișoara (Shopping City, 5-10 octombrie), București (Carrefour Orhideea, 13-17 octombrie) și Iași (Felicia Shopping Center, 13-17 octombrie). Studente la facultățile de Medicină din aceste orașe vor învăța femeile cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect, cu ajutorul unor mulaje anatomice sub formă de sâni şi al unui clip video.

Info despre cancerul de sân:
•    Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală.
•    În România, aproape 4.000 de femei au pierdut lupta cu cancerul de sân anul trecut, ceea ce înseamnă 11 femei pe zi.
•    O femeie din opt care atinge vârsta de 85 de ani va dezvolta cancer de sân în timpul vieţii.
•    Peste 90% dintre cazurile de cancer de sân sunt tratate cu succes dacă sunt depistate la timp.
•    70% dintre cazurile de cancer de sân sunt descoperite prin autoexaminare.
Pentru informații suplimentare despre cancerul de sân, accesați www.canceruldesan.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter