Sport

Asaltul final pentru naționala de volei feminin la CE de la Cluj-Napoca

România mai are de jucat două meciuri în Grupa D la Campionatul European și este obligată să obțină puncte pentru a merge mai departe.

Fetele antrenate de Luciano Pedulla sunt pe ultimul loc în grupă, dar încă păstrează șanse pentru calificarea mai departe. România a pierdut cu 3-1 la seturi cu Turcia și Olanda, cele mai bune echipe din grupa care se desfășoară la Cluj-Napoca și cu 3-0 în fața Suediei. „Tricolorele” au avut multe momente bune de joc pe parchetul sălii din BT Arena, dar lipsa de experiență  și-a spus cuvântul în momentele cheie.
Voleibalistele noastre nu au obținut niciun punct până în acest moment, dar cu două succese în fața Finlandei și Ucrainei pot emite pretenții la calificarea în fazele eliminatorii.

Finlanda și Ucraina, cele mai slabe din grupă

Cele două echipe pe care urmează să le întâlnească sunt și cele mai slab cotate din Grupa D. Duelul cu Finlanda este programat marți, în timp ce partida cu Ucraina se va desfășura miercuri. Ambele meciuri pe care le mai are România de disputat vor începe de la ora 20:30 în BT Arena.
Naționala Finlandei are un punct obținut după ce a dus meciul cu Suedia în decisiv. Suvi Kokkonen este prima jucătoare născută după 2000 care a evoluează pentru naționala de la Helsinki. Tânăra voleibalistă a debutat în 2016 la echipa națională și este una dintre jucătoarele promițătoare din Europa. Suvi a jucat în stagiunea precedentă pentru Nantes VB, echipă calificată în Liga Campionilor.


Româncele, mândre de ce au reușit

România are zero puncte după trei etape, dar cu toate astea tricolorele sunt în continuare mândre de ce au realizat pe terenul de joc.  Câte un set luat cu Turcia și Olanda, două echipe cu loturi mult mai valoaroase și experimentate le-au dat multă încredere.


Denisa Ionescu, una dintre tinerele voleibaliste românce, a vorbit la finalul jocului cu Olanda despre între turneul final.
„Sunt mândră de ce am realizat împreună cu colegele mele. A fost o atmosferă frumoasă și sperăm că v-am oferit un spectacol, chiar dacă rezultatul nu a fost cel așteptat. Uneori nu reușim să facem față presiunii de la finalul seturilor, cred că acest lucru se datorează lipsei de experiență, suntem o echipă tânără, dar putem îmbunătăți acest aspect. Turcia a fost adversarul cel mai dificil, eu asta am simțit. Și apoi Olanda. Culmea, lor le-am luat câte un set! Suedia ne-a învins cu 3-0. Am muncit însă cu toate. Eu cred că se poate să ne calificăm, am încredere în colegele mele și sper, sper să nu dezamăgim! Ne simțim bine aici, la Cluj, ne bucurăm că oamenii sunt alături de noi. Îi rugăm să vină și la ultimele meciuri pentru că avem nevoie de susținerea lor”, a declarat Ionescu.



România este una dintre echipele cu cel mai tânăr lot de la acest turneu. Voleibaliste perecum Ungureanu, Ionescu sau Căruțașu sunt abia la începutul carierei și au un viitor strălucitor. În plus, absența Francescăi Alupei atârnă greu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter