Sport

Mihaela Buzărnescu ratează calificarea în finala turneului Winners Open de la Cluj

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de egipteanca Mayar Sherif cu 7-6 (1), 6-4, sâmbătă, în semifinalele turneului Winners Open, primul turneu WTA de la Cluj-Napoca.

 

 


Buzărnescu (33 ani, 170 WTA) s-a înclinat după aproape două ore de luptă (1 h 56 min).

 


Sherif (25 ani, 119 WTA), care a devenit la Cluj-Napoca prima jucătoare egipteană care accede în sferturile unui turneu WTA, a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Buzărnescu a reuşit trei ghemuri la rând şi a condus pentru prima oară, cu 4-3. Românca a avut o minge de set la 6-5, dar în cele din urmă s-a ajuns în tiebreak. Enervată de o decizie a arbitrului, Buzărnescu şi0-a pierdut concentrarea şi a greşit mult în tiebreak, adjudecat de adversara sa cu 7-1.

Buzărnescu nu s-a regăsit nici în debutul setului secund, Sherif ajungând să aibă 4-0. Mihaela a avut o revenire remarcabilă şi a egalat, 4-4, dar Sherif a reuşit să câştige ultimele două ghemuri, setul (6-4) şi meciul.


Buzărnescu va primi un cec de 10.100 de dolari şi 110 puncte WTA.

Cealaltă semifinală le va opune pe germanca Andrea Petkovic, a doua favorită, şi pe sârboaica Aleksandra Krunic, venită din calificări.


CITEȘTE ȘI:

abonare newsletter