Sport

Transylvania Open dă start sezonului de vară în 2021 la concursul de orientare în alergare la Cluj! Vezi câți concurenți vor participa în 3 zile de foc

Cum multe domenii din întrega lume au avut de suferit în anul pandemic 2020, nici sportul nu a fost scutit de acesta.

Și-a pus amprenta și pe orientarea în alergare, care a trecut prin unul dintre cei mai dificili ani. Au fost anulate toate concursurile internaționale (campionate mondiale, europene, regionale).

Pădurile Gilău și Finișel vor găzdui în perioada 16–18 iulie concursurile de orientare în alergare pentru Cupa „TRANSYLVANIA OPEN”-  ediția a 20-a.


Competiția este al doilea organizat în acest an în Cluj, după Cupa Busola de Aur, ed. 53 (organizat de Asociația Clubul Sportiv Compas Cluj), desfășurat în perioada 27-28 martie în zona Valea Gârbăului.

C.S. TranSilva Cluj în colaborare cu Federația Româna de Orientare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, Asociația Județeană de Orientare Cluj vor organiza cele 3 etape de concurs, în conformitate cu normele și regulamentele în vigoare impuse de Covid-19.


340 DE CONCURENȚI, 53 DIN STRĂINĂTATE

Pe cele 18 trasee ale competiției, concurenții vor alerga în 36 de categorii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 85 de ani. Vor participa 340 de concurenți din 6 țări, respectiv 31 de cluburi sportive din țară și străinătate.


DATE TEHNICE

Trasee sunt proiectate de către organizatori cu dificultatea adaptate la vârsta și  gradul de pregătire al concurenților, lungimea traseelor fiind cuprinse între 1,7 km (copii de 10 ani) și 9,9 km, dar ca în fiecare an, vor fi trasee și pentru începători OPEN, dar și OPEN Tehnic și OPEN Tehnic-Scurt.


Terenul unde se vor desfășura cele 3 etape este unul deluros, cu relief frământat, cu păduri de foioase şi conifere, teren semideschis, alergabilitate și vizibilitate variabilă, adesea cu vegetaţie de sol şi tufe.

PROGRAMUL CONCURSULUI


Vineri            16 iulie 2021, ora 11 - start Transylvania Open et. 1 (MD)

Sâmbătă       17 iulie 2021, ora 10 - start Transylvania Open et. 2 (LD)

Duminică      18 iulie 2021, ora 10 - start Transylvania Open et. 3 (MD)

Duminică      18 iulie 2021, ora 13.30 - premiere Transylvania Open

Pe paginile de web ale concursului  www.orienteering.ro sau www.transilva.ro, cei interesați pot afla detalii despre locațiile etapelor și condițiile de participare.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter