Sport

CFR Cluj a avut noroc la tragerea la sorți și în turul 2 din Liga Campionilor!

CFR Cluj va juca împotriva celor de la Borac Banja Luka (Bosnia Herţegovina) în primul tur din preliminariile Ligii Campionilor.

UPDATE:

CFR Cluj a avut mare noroc la tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Dacă o elimină Borac Banja Luka, clujenii vor întâlni în dublă manșă învingătoarea dintre Fola Esch (Luxemburg) și Lincoln Imps (Gibraltar). Turul se va disputa în deplasare pe 20/21 iulie, iar returul la Cluj, pe 27/28 iulie.


Echipa antrenată de Marius Șumudică va juca pe teren propriu primul meci pe 6/7 iulie, iar returul o săptămână mai târziu. Teoretic, formația din Gruia nu ar trebui să aibă emoții pentru calificarea în turul următor.

Borac Banja Luka este o echipă care are un lot cotat la 5.3 milioane de euro, conform transfermarkt. Almedi Ziljkic este cel mai bine cotat fotbalist. Extrema de 25 de ani are o cotă de piață de 700.000 de euro.


Formația din Gruia a beneficiat de statut de cap de serie în primul tur și a putut astfel să evite echipe precum Dinamo Zagreb, Legia Varșovia sau Luduogoreț

Programul complet în preliminariile Ligii Campionilor

Tragerea la sorti turul 1: 15 iunie. Tur: 6-7 iulie / Retur: 13-14 iulie
Tragerea la sorti turul 2: 16 iunie. Tur: 20-21 iulie / Retur: 27-28 iulie
Tragerea la sorti turul 3: 19 iulie. Tur: 3-4 august / Retur: 10 august
Tragerea pentru playoff: 19 iulie. Tur: 17-18 august/ Retur: 24-25 august


CFR Cluj este singura echipă care a reprezentat România în ultimii ani în preliminariile Ligii Campionilor. Trupa din Gruia a fost eliminată anul trecut de Dinamo Zagreb în runda secundă, într-un meci decis la loviturile de la 11 metri.

În 2019, campioana României a ajuns până în play-off-ul Ligii Campionilor, dar a pierdut cu Slava Praga. Totuși, sezonul 2019/2020 a adus o performanță remarcabilă și aume calificare în fazele eliminatorii din Europa League. Clujenii au pierdut în fața celor de la Sevilla, echipă care avea să câștige în cele din urmă marele trofeu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter