Sport

Tempesta şi Pulpea au abandonat în Franţa

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/28_ziua/08 tempesta_pulpea_subaru_3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipajul format din Marco Tempestini şi Dorin Pulpea, reprezentând Napoca Rally Academy, a participat la Rallye du Var, din Franţa.</p>

Din păcate, cei doi au fost nevoiţi să abandoneze la finalul zilei secunde a Rallye du Var, în urma unei defecţiuni la pompa centrală de frână. După eforturile mecanicilor de la Transilvania MotorSport de a remedia problemele, Tempesta şi Dorin au luat startul în a doua zi a raliului fără presiune, cu gândul de a continua programul de reacomodare cu Subaru şi de a căuta cele mai potrivite setări pentru asfalt. Însă, pe fiecare din cele şase probe speciale de sâmbătă, după primii 10 kilometri, cei doi rămâneau din nou fără frâne, având la dispoziţie doar frâna de mână.

În cele din urmă, problema a fost identificată: pompa centrală de frâna, o piesă care, din păcate, nu a fost de găsit nici la ceilalţi concurenţi prezenţi cu Subaru la etapa din Franţa . În aceste condiţii, în ultimul parc de service al zilei a doua, echipajul Napoca Rally Academy a decis să renunţe, fiind mult prea riscant să continue astfel o competiţie care, oricum, nu mai avea miză pentru ei.

„Am parcurs toate probele, dar în ultimul parc de service a trebuit să abandonăm, după ce am schimbat tot ce aveam la noi în materie de piese de la sistemul de frânare. A fost pompa de frână, nu aveam una la noi şi nu am găsit nici la celelalte Subaru din parcul de service. Era mult prea riscant să continuăm, oricum am fost la un moment dat foarte aproape să ne rostogolim în prăpastie. Ne pare rău, testele s-au încheiat prea devreme şi ne-am fi dorit un rezultat bun de ziua lui Dorin. Dar asta e, în rest, feed-backul maşinii ne-a mulţumit, ne-am reacomodat cu ea într-o bună măsură, ne-au mulţumit şi timpii intermediari, obţinuţi pe porţiunile de probe pe care nu am avut probleme“, a declarat Tempesta la final.

Marco Tempestini şi Dorin Pulpea vor participa la evenimentul automobilistic al începului sezonului 2012, Rallye Automobile Monte-Carlo, care se află la cea de a 80-a ediţie. Competiţie se va desfăşura în perioada 17-22 ianuarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter