Sport

Tony a salvat un punct pentru „U“

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/28_ziua/08 u otelul11-12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a terminat la egalitate, 1-1, partida cu Oţelul Galaţi, care a contat pentru etapa a 15-a a Ligii 1.</p>

„Studenţii“ au fost conduşi mare parte din meci, reuşind egalarea abia în minutele de prelungire ale partidei.

Campionii au început mai bine meciul de pe Cluj Arena şi au ratat două ocazii în primele minute. În minutul 2, Matache a reţinut cu greu o centrare periculoasă, venită din partea stângă a atacului gălăţean. Râpă a pătruns periculos în careul clujean, în minutul 12, i-a pasat lui Iorga, însă acesta a luftat, ratând astfel o bună ocazie de a deschide scorul.

Campionii au marcat însă doar două minute mai târziu: Păcurar l-a agăţat în careu pe Paraschiv, iar Iorga a transformat penalty-ul acordat de centralul Ovidiu Haţegan. „Şepcile roşii“ au fost foarte aproape de egalare la faza imediat următoare. Păcurar a centrat din lovitură liberă în careu, mingea a ajuns la Steven Pele, care a trimis puţin peste poartă.

Câteva minute mai târziu, acelaşi Păcurar şutează puternic din careu, însă mingea este respinsă în corner. Clujenii au cerut şi ei penalty, în minutul 32, după o intervenţie a lui Sergiu Costin asupra lui Gabi Boştină. Gazdele au atacat şi au mai avut câteva ocazii până la finalul primei reprize. Gălăţenii se puteau însă desprinde în prelungiri: Pena a primit o pasă excelentă de la Costin, însă a şutat peste poarta lui Matache, de la numai 10 m.

Un punct pentru locul patru

În repriza a doua, „studenţii“ au atacat în permanenţă poarta gălăţeană, în căutarea egalării. Campionii au preferat să se apere, însă au fost periculoşi pe contra-atac, având mai multe ocazii de a-şi dubla avantajul. Pe finalul meciului, Ionuţ Badea chiar a riscat şi mai mult, introducându-i în teren pe juniorii Vlad Morar şi Gicu Grozav. Tony a fost însă cel care i-a salvat pe clujeni. În prelungirile partidei, apărarea gălăţeană a respins o minge centrată în careu, care a ajuns însă la atacantul nigerian. Acesta a şutat puternic, de la 12 m şi a introdus balonul în poartă, aducând astfel un punct important pentru Universitatea.

Datorită acestui punct, „alb-negrii“ au urcat pe locul patru în clasamentul Ligii 1. Cei de la Oţelul au urcat şi ei, de pa 7 pe 8. În etapa următoare, Universitatea Cluj va juca în deplasare la Voinţa Sibiu. Meciul se va disputa sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 13 şi va fi transmis în direct de DigiSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter