Sport

TITLUL 7! CFR Cluj sărbătorește din nou în Gruia! Campionii au învins-o pe FCSB în ultima etapă

CFR Cluj a sărbătorit marți seara al 7-lea titlu din istorie, într-o atmosferă care ne-a făcut să uităm de ultimele luni.

 

Trupa din Gruia s-a impus cu 2-0 în fața celor de la FCSB, în ultimul meci al sezonului 2020/2021. Aproximativ 3.000 de fani au putut asista pe stadion la meciul de sărbătoare. Jucătorii lui CFR Cluj au avut parte de o primire călduroasă din partea fanilor.


 

Mario Rondon a avut prima mare ocazie de gol în minutul 12 . Atacantul sud-american a scăpat singur cu Târnovanu, dar șutul său la colțul lung a fost blocat excelent de tânărul goalkeeper.


CFR Cluj a controlat jocul în continuare, iar Ciprian Deac a fost la un pas să marcheze peste doar 2 minute. Mijlocașul clujenilor a trimis cu capul peste poarta adversă.

Scorul avea să fie deschis în minutul 15 de tânărul Mihai Gîdea. Tânărul fotbalist al campioanei s-a întors perfect în careul de 16 metri și l-a executat pe Târnovanu cu un șut fabulos la colțul lung.


Ovidiu Perianu a avut următoarea ocazie de gol la poarta lui Cristi Bălgrădean. Portarul clujenilor a respins perfect un șut de la aproximativ 20 de metri.

CFR Cluj a dominat prima repriză cu doi jucători U-21 în mare verbă. Costache și mai ales Gîdea au făcut ce au vrut cu defensiva celor de la FCSB în prima repriză. Ambii au ratat ocazii colosale în primele 30 de minute și doar o minune a făcut ca tabela să rămână blocată la 1-0 în primele 30 de minute.


Până la pauză, cele două echipe s-au anihilat perfect și doar jocul de pase sclipitor al campionilor a mai făcut deliciul publicului.

Debutul reprizei secunde a aparținut din nou celor de la CFR Cluj. Elevii lui Iordănescu Jr. au pasat spectaculos în jumătatea adversă și au fost la un pas să marcheze în minutul 56. Mario Rondon a reușit o fază spectaculoasă, însă faza lui s-a terminat fără rezultat pe tabela de marcaj.


Valentin Costache a avut o nouă șansă uriașă de a marca în minutul 64. Atacantul clujenilor a șutat impecabil de la 20 de metri, dar mingea trimisă de el s-a oprit în stâlpul porții lui Târnovanu.

Minutul 66 a adus golul secund pentru CFR Cluj! Valentin Costache a sprintat fantastic în flancul drept al ofensivei și avea să-l servească ideală pe Mario Rondon, cel care a trimis mingea în poartă.

Spectacolul din Gruia a continuat, atât în tribune, cât și pe teren. „Feroviarii” au fost la un pas de 3-0 după o nouă fază spectaculoasă inițiată de Costache. Tânărul jucător al campionilor i-a pasat lui Ciprian Deac, iar veteranul clujenilor l-a servit pe Michael Pereira, cel care a fost blocat în ultimul moment de Târnovanu.

Șansa nu a fost de partea lui Valentin Costache în această seară magică. Tânărul atacant a ratat o nouă șansă imensă de gol în minutul 72. Costache a pătruns în flancul drept, a tras la colțul lung, dar mingea s-a oprit din nou în bară.

CFR Cluj a avut șansa să facă 3-0 în minutul 75 al partidei.  Șutul trimis de William Soares a fost blocat de Ionuț Vână cu mâna. Centralul Florin Marcu a dictat o lovitură de la 11 metri, dar Ciprian Deac a ratat penalty-ul, fiind blocat de portarul oaspeților.

FCSB a profitat de o ușoară relaxare a campionilor și a fost aproape să reducă din avantaj în minutul 79. Ionuț Vână a ratat o ocazie uriașă din zona punctului de la 11 metri.

Ultima mare șansă de gol i-a aparținut lui Cristi Manea. Fundașul dreapta a tras la colțul lung, dar șutul său a fost blocat.

Au evoluat echipele:

CFR CLUJ:  Bălgrădean (Murariu 85) – Manea, Vinicius, Burcă, Camora  (Latovlevici 77) – Deac, Hoban (Soares 65) – Gidea (Pereira 65), Rondon (Gondiu 85), Costache.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Simion, Filip (Gogor 87), Șerban – Vînă , Nedelcu (Buziuc  46), Perianu – Niță, Tănase ( 79 Istrate), Muși (79 Ardelean)

Ultimele Stiri
abonare newsletter