Sport

FC Botoșani – CFR Cluj. Primă uriașă pentru victoria care aduce titlul în Gruia

FC Botoșani – CFR Cluj este cel mai important meci al etapei a 9-a și jocul care poate decide campioana sezonului 2020/2021.

 

 


Cele două echipe se duelează într-o partidă care are loc astăzi, de la ora 20:30, pe terenul celor de la Botoșani. Oficialii lui CFR Cluj au pregătit câte 10.000 de euro pentru fiecare jucător în cazul unui succes obținut în această seară, conform Fanatik.ro

 


CFR Cluj are trei puncte avans în fața celor de la FCSB cu două etape înainte de final și poate deveni campioană matematic după jocul de la Botoșani, indiferent de ce face rivala din capitală.

Trupa din Gruia are șansa să obțină în această seară al patrulea titlu consecutiv, o performanță pe care nu a mai atins-o nicio echipă de mai bine de 20 de ani. Steaua, în anii 80`, a mai reușit să câștige 6 titluri la rând.


Titlul cu CFR Cluj ar fi și cea mai mare performanță din cariera lui Edward Iordănescu. Antrenorul clujenilor este unul dintre cei mai bine cotați antrenori din fotbalul românesc, însă niciodată nu a izbutit să câștige un trofeu atât de important.

Fotbalitșii de la CFR, primă de 3.000 de euro la Craiova

Ardelenii au dominat meciul de la Craiova și s-au impus cu 3-1 în etapa precedentă, iar acest succes a facilitat extrem de mult lupta la titlu. Șefii din Gruia au promis și atunci 3.000 de euro pentru fiecare jucător în cazul unei victorii.


Titlul, un obiectiv extrem de important pentru CFR Cluj

Campioana României merge și în acest an în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce echipa aflată pe locul al doilea joacă în Conference League. De altfel, veniturile din Liga Campionilor și Europa League au ținut-o în viață pe CFR Cluj în ultimele sezoane.

Trupa ardeleană reușește an de an să câștige campionatul, dar acest lucru nu este suficient. Banii veniți din Europa reprezintă de multe ori salvare clubului, fiind de altfel cunoscut faptul că în Gruia se plătesc salarii și prime de instalare consistente.

abonare newsletter