monitorulcj.ro Menu
Sport

Patrick Ciorcilă pune Clujul pe harta tenisului mondial. Halep, așteptată în vară la Winners Open în Cluj-Napoca

Patrick Ciorcilă, fiul lui Horia Ciorcilă, a reușit să aducă la Cluj-Napoca un turneu WTA la care vor evolua jucătoare de top din circuitul WTA.

Patrick Ciorcilă pune Clujul pe harta tenisului mondial. Halep, așteptată în vară la Winners Open în Cluj-Napoca

 

 


Patrick a fost unul dintre cei mai talentați juniori din țară, însă a renunțat la cariera de jucător profesionist și acum conduce cu succes mai multe proiecte ambițioase. Ciorcilă a reușit să aducă la Cluj-Napoca un turneu WTA de 250 de puncte la care ne așteptăm să vedem cele mai importante jucătoare din România și nume importante din tenisul internațional.

 


Noul turneu WTA va fi primul din istoria oraşului Cluj-Napoca și va avea loc între 1 şi 8 august, la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură.

După o primă ediţie în 2020 (cu premii de 30.000 de dolari), Winners Open va primi în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiţia se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu şi dublu, premii de 235.000 de dolari şi 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor. Turneul va avea difuzare şi vizibilitate globală în peste 150 de ţări.

„Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriaşă atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru Cluj-Napoca şi mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect. Winners Open va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august şi cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top. Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club şi Sports Festival, iar acest turneu le uneşte şi le ridică ştacheta şi mai sus”, a declarat fostul tenisman Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.


În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani şi fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din anul 2020 (2-5 iulie). Competiţia a fost atractivă pentru şase nume mari ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru. Gabriela Ruse a câştigat marele premiu de 10.000 de dolari şi a avut şansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil.

Ultimul turneu WTA desfăşurat în România a fost Bucharest Open, în 2019, când kazaha Elena Rîbakina a învins-o în finală pe Patricia Ţig, la Arenele BNR din Capitală.


Cluj-Napoca, capitala sportului românesc

La Cluj s-a stabilit deja un record de audienţă la un meci de tenis în sală, record atins de două ori în ultimii ani: 10.000 de spectatori la Fed Cup 2018, la meciul dintre România şi Elveţia şi al doilea sold-out a fost la meciul demonstrativ din cadrul Sports Festival 2019 care i-a avut protagonişti pe Simona Halep/Marius Copil şi Daniela Hantuchova (Slovacia)/Fabio Fognini (Italia). Perioada impune măsuri sporite de siguranţă, astfel că turneul se va desfăşura în aer liber, la Winners Sports Club.

Tot la Cluj-Napoca au fost organizate meciuri europene de fotbal, handbal, volei sau competiții internaționale de gimnastică în ultimii ani.


Patrick Ciorcilă, un tânăr cu multă ambiție

Fiul lui Horia Ciorcilă, directorul Banca Transilvania, este cel care coordonează echipa Sports Festival. Ciorcilă Jr. a reușit să aducă legendele fotbalului românesc și foști mari jucători de la Barcelona într-un meci de fotbal demonstrativ pe Cluj Arena în 2019. Tot el l-a convins pe Fabio Fognini să participe la un meci demonstrativ în care a fost implicată și Simona Halep.

Anul 2020 se anunța la fel de spectaculos cu meciuri demonstrative de tenis în care erau implicați sportivi de top, dar și un meci de fotbal în care Adrian Mutu și foști colegi din fotbalul internațional erau gata să vină la Cluj. Din păcate, pandemia de COVID-19 a oprit super evenimentele pregătite de Ciorcilă și echipa Sports Festival.