monitorulcj.ro Menu
Sport

„U” Cluj a pierdut cu Ripensia Timișoara. „Studenții” se apropie de locurile retrogradabile

Universitatea Cluj a pierdut cu 2-1 meciul cu Ripensia Timișoara, într-o partidă din etapa a 4-a din play-out-ul Ligii a 2-a.

„U” Cluj a pierdut cu Ripensia Timișoara. „Studenții” se apropie de locurile retrogradabile

 

 


FC Universitatea Cluj a suferit prima înfângere din play-out pe terenul celor de la Ripensia Timișoara. Filip a deschis scorul pentru ”U” în minutul 34. Fridrich a egalat în minutul 41. Fundașul bănățenilor a reușit dubla în minutul 60 și a consemnat scorul final, 2-1 pentru Ripensia.

Pe un teren greu și îmbibat cu apă, ambele echipe s-au concentrat pe mijloc și pe îndepărtarea balonului din zonele defensive. Prima șansă a venit în minutul opt. Fundașii Ripensiei au respins o minge la Meșter, iar extrema Universității a șutat peste poartă. În minutul 34, Meșter a intrat în centru și l-a găsit demarcat în stânga pe Golan. Decarul nostru a trimis mingea în centrul careului la Filip. Mijlocașul clujean i-a depășit pe fundașii Ripensiei și a trimis mingea pe lângă Dobre, punctând pentru 1-0.


La doar câteva minute, Pîrvulescu a centrat bine din dreapta, Ogbu s-a demarcat în careu și a reluat cu capul, însă portarul Ripensiei a fost pe fază.

Gazdele au egalat în minutul 41. La o lovitură de colț din dreapta, balonul a ajuns la Fridrich, care din opt metri l-a învins pe Gorcea cu o lovitură de cap. Ogbu putea să o readucă pe ”U” în avantaj, însă Dobre s-a opus execuției vârfului nostru.


Ripensia a preluat conducerea în minutul 60. Gazdele au executat un corner scurt, iar pe recentrare același Fridrich s-a înălțat din mijlocul fundașilor alb-negri și a trimis mingea cu capul în plasa porții lui Gorcea.

Răuță a fost eliminat în minutul 86. Fundașul nostru a făcut un fault în postura de ultim apărător.


Idan Golan a ratat șansa egalării în minutele de prelungiri. Jucătorul israelian a șutat din 17 metri foarte aproape de bara din stânga.

Echipa de start a Universității: Gorcea – Răuță, Dican, Luchin – Pîrvulescu, Acka, Filip, Taub – Meșter, Ogbu, Golan


Rezerve: Anca-Trip, Telcean, Ilieș, Pop, Ștefănescu, Gavra, Pop, Negrean, Chacana

Cu acest rezultat, ”U” rămâne pe poziția a treia a grupei A din play-out, la trei puncte de Farul Constanța și Metaloglobus. Totodată, Comuna Recea și Ripensia s-au apropiat la patru, respectiv trei puncte „U”.