Sport

CFR a învins pe Universitatea

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/21_ziua/01 meci fotbal cfr - universitatea cluj _sc_83.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR a câştigat derby-ul de pe teren, Universitatea pe cel din tribune.

„Feroviarii“ rămân la patru puncte în urma liderului Dinamo.

Jorge Costa a fost mai inspirat şi a câştigat duelul tactic cu Ionuţ Badea.


Cele două echipe s-au tatonat în primele minute ale partidei. „Studenţii“ au lăsat impresia că domină începutul de meci, dar „feroviarii“ au fost cei care au deschis scorul, după un sfert de oră de joc. Cadu a fost scăpat din marcaj la un corner şi a marcat cu capul, de la 2-3 metri de poartă. Tony a fost aproape să egaleze câteva minute mai târziu, însă mingea şutată de el a trecut puţin pe lângă poarta lui Beto. Weldon a dublat avantajul gazdelor, în minutul 32, profitând de o greşală în lanţ a defensivei „alb-negrilor“. Sougou a centrat de pe dreapta, Popa şi doi fundaşi au ezitat să sară, iar Weldon a înscris nestingherit din careul „studenţilor“. Până la pauză, Weldon a mai ratat o ocazie pentru „feroviari“, iar Cristea a fost aproape să marcheze pentru „studenţi“. Cel care i-a readus însă pe oaspeţi în joc a fost nimeni altul decât Beto! Portughezul din poarta CFR-ului a încercat să-l dribleze pe Tony, însă nigerianul a agăţat mingea şi a trimis-o în poartă, reducând astfel din handicap.

După pauză, cei de la „U“ au intrat mai determinaţi pe teren, dornici să egaleze. Tony a fost aproape de a reuşi dubla în minutul 51, însă şutul său a fost respins cu greu de Beto. 10 minute mai târziu şi Adrian Cristea a încercat un şut din marginea careului, însă goalkeeper-ul portughez al „feroviarilor“ a mai avut o intervenţie prin care şi-a răscumpărat definitiv greşala de la golul „alb-negrilor“. Preocupaţi cu ofensiva, „studenţii“ au neglijat apărarea. După o nouă nesincronizare, Kapetanos a şutat puternic din marginea careului şi a mărit avantajul gazdelor, la 3-1.


Mureşan: „Scumpirea a fost un semnal de alarmă“

Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj, a declarat după meci că echipa sa are cel mai bun atac din ţară şi că scumpirea biletelor se vrea a fi un semnal de alarmă pentru Consiliul Judeţean. „Avem cel mai bun atac din România, avem cele mai multe goluri înscrise. Dacă marchezi trei goluri într-un meci, în mod normal ar trebui să fie destul pentru victorie. Acţiunea de scumpire a biletelor s-a vrut un semnal de alarmă la adresa Consiliului Judeţean care nu ne lasă să jucăm pe Cluj Arena. Am primit o adresă din partea lor că vor analiza posibilitatea ca noi să jucăm pe Cluj Arena, dar eu nu cred“, a declarat după meci Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR.


Jorge Costa a apreciat că elevii săi au făcut un meci foarte bun, în faţa unui adversar puternic. „Am făcut un meci foarte bun, mult peste ultima partidă cu Dinamo. Am jucat bine, am avut calitate, cu organizare bună, în faţa unei echipe foarte bune. A fost un joc cu intensitate, la fel ca şi cel cu Dinamo. Mi-a plăcut atmosfera dinaintea jocului dar ar fi trebuit să fi fost mai multă lume pe stadion“, a declarat tehnicianul portughez.

Badea: „Suporterii noştrii au fost câştigători“


Ionuţ Badea, antrenorul „şepcilor roşii“, a declarat după meci că elevii săi puteau obţine un rezultat mai bun. „A fost o partidă încrâncenată, ne aşteptam să fie aşa. Din păcate nu am reuşit să gestionăm anumite momente, am dat semne de slăbiciune, iar adversarii au profitat. Chiar şi aşa, poate am fi avut şansa unui rezultat mai bun. Rămâne satisfacţia faptului că suporterii noştrii au venit în numar mare şi ne-au încurajat. Pentru noi, suporterii noştri au fost câştigători azi!“, a declarat Ionuţ Badea după înfrângerea din Gruia.

„Ăsta e fotbalul, nu întotdeauna câştigi, ca la ruletă, nu poate să vină tot timpul roşie, mai vine şi neagră câteodată“, a spus Felix Grigore, directorul sportiv al FC Universitatea Cluj.


Fanii Universităţii au fost percheziţionaţi „la sânge“ la intrarea pe arena „Dr. Constantin Rădulescu“ şi nu au putut introduce bannere cu mesaje sau materiale pirotehnice. Nu acelaşi lucru se poate spune despre fanii CFR-ului, care au fost percheziţionaţi mai lejer şi au intrat în stadion cu fumigene şi petarde, pe care le-au aprins la începutul şi la sfârşitul jocului.

Caseta tehnică

CFR: Beto - Panin, Cadu, Picollo, Camora - Peralta (Kivuvu '88), Mureşan, Renan - Sougou, Weldon (Kapetanos '65), Ronny (Bastos '69).

Universitatea Cluj: Popa - Unguruşan, Abrudan, Szukala, Grecu - Marinescu, Boştină, Păcurar (Nasser '81) - Cojocnean (Machado '65), Tony (Cl. Niculescu '71), Ad. Cristea.

Cartonaşe galbene: Sougou '34, Camora '53, Cadu '81, Peralta '86 / Cojocnean '62, Niculescu '81.

Spectatori: 6.500, dintre care peste 3.000 de fani ai Universităţii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter