Sport

A murit Remus Câmpeanu, legenda lui „U” Cluj: „A fost component al echipei ce a pus șapca pe Cupă în 1965”

Remus Câmpeanu, o legendă și unul dintre simbolurile echipei FC Universitatea Cluj („U” Cluj) a murit ieri, 3 aprilie 2021, la 82 de ani.


 

„U” Cluj a anunțat seara trecută, 4 aprilie, pe Facebook că o legendă a echipei de fotbal a murit, dar numele „Remus Câmpeanu” va rămâne mereu un simbol al FC Universitatea Cluj.


 

Remus Câmpeanu a făcut parte din echipa de fotbal a „U” Cluj care a câștigat Cupa României în anul 1965. Ulterior, Remus Câmpeanu a devenit președinte al clubului de fotbal clujean, până în 1989:


„Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce «a  pus șapca pe Cupă» în 1965. După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.

Astăzi, după o viață alături de echipa «studenților», Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru.


Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Universitatea Cluj pe Facebook.


Despre Remus Câmpeanu

Născut și crescut la Cluj-Napoca, fostul fundaș stânga a fost ”U”-ist de mic copil, dezvăluind într-un interviu mai vechi că mergea la stadion la meciurile echipei cu frații săi mai mari.

Ulterior, întreaga carieră și-a dedicat-o clubului studențesc, cu care a ridicat deasupra capului o Cupă a României în 1965 – singurul trofeu major din palmaresul clubului – într-o finală de vis cu Dinamo Pitești, 2-1, în care Câmpeanu a și marcat un gol esențial.


Remus Câmpeanu a devenit președintele Universității Cluj, fiind într-o vreme președintele consiliului de administrație iar mai apoi președintele de onoare al clubului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter