Sport

Ultimul derby CFR Cluj - FCSB în sezonul regulat! Ardelenii pot urca pe locul 1

CFR Cluj și FCSB joacă vineri, 19 martie, de la ora 20:30, în etapa cu numărul 28 din Liga.

 

 


Cele două echipe luptă și în acest pentru titlu de campioană, iar CFR Cluj poate începe play-off-ul de pe primul loc cu un succes pe Național Arena.
 

Partida programată vineri seara este ultima confruntare directă pentru cele două echipe în sezonul regulat. Ambele echipe mai au de jucat două meciuri, în afara partidei directe, iar clasamentul este mai strâns ca niciodată.


CFR Cluj și FCSB împart șefia clasamentului cu 60 de puncte acumulate fiecare. Bucureștenii sunt pe primul loc, deoarece au un golaveraj mai bun.  Cele două formații sunt urmate în clasament de Universitatea Craiova, echipă care a adunat  56 de puncte.

Din păcate pentru Iordănescu, CFR Cluj nu se poate baza la București pe Valentin Costache, Gabriel Debelujh și Mario Rondon, toți fiind infectați cu COVID-19.


Tineri vs veterani

Ultimele meciuri dintre cele două echipe au propus un duel constant între jucători tineri și veterani. CFR Cluj se bazează pe un grup de fotbaliști cu multă experiență, în timp ce FCSB mizează în continuare pe jucători tineri pe care poate obține sume importante de bani.

Lotul celor de la FCSB are o medie de vârstă de doar 23 de ani și 8 luni, fiind cotat la 25,80 de milioane de euro, conform transfermarkt.ro. CFR Cluj are în schimb o medie de vârstă de 28 de ani  și 3 luni, iar lotul campionilor valorează  24,90 de milioane de euro.


CFR Cluj, avantajată de transferurile din iarnă

Campioana României s-a întărit în perioada de mercato din iarnă cu Mihai Bordeainu, Runar Sigurjonsson și Giedrius Arlauskis. Primii doi au evoluat în ultimul meci jucat de CFR Cluj, în timp ce revenirea lui „Arla” se lasă așteptată.

FCSB a dat o lovitură importantă în această iarnă și l-a vândut pe Dennis Man cu 12 milioane de euro la Parma.  Man este și la ora actuală al doilea cel mai bun marcator din Liga 1 cu 14 goluri și 4 pase decisive.


Plecarea lui Man a adus un plus financiar important pentru FCSB, dar un minus important în lupta pentru titlu. Tânărul jucător adus de la UTA a făcut diferența în multe meciuri și a contribuit cu puncte importante în parcursul „roș-albaștrilor”.

Tinerii lui FCSB, puși la colț de veteranii lui CFR

CFR Cluj a dominat duleurile directe cu FCSB în ultimele sezoane și acest lucru se vede cel mai bine în vitrina de trofee.  Ardelenii au trei titluri consecutive, în timp ce FCSB niciunul. De altfel,  FCSB are un singur succes  în ultimii patru ani în ffața celor de la CFR Cluj.

Ultimul meci direct a avut loc pe 13 decembrie, la Cluj-Napoca, într-un meci dominat de FCSB, dar câștigat de CFR Cluj. Experiența unor jucători precum Vinicius, Susic, Deac sau Camora a făcut diferența și atunci.

Deac și Valentin Costache au marcat goluri pentru campioana en-titre și  au mai potolit din entuziasmul bucureștenilor.

Echipele probabile la FCSB  - CFR Cluj

FCSB: Vlad -  Crețu, Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Șut , Moruțan – Coman, Tănase, Popescu

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Itu – Gîdea, Omrani, Păun

abonare newsletter