Sport

În sfârşit victorie! România – Grecia 3-1

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/17_ziua/08 victorie grecia tanase.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa naţională a României a învins formaţia Greciei, într-un amical jucat în localitatea austriacă Altach, cu scorul de 3-1.</p>

 

Golurile României au fost marcate de Torje '17, Tănase '61 şi Chipciu '81, în timp ce pentru Grecia a punctat Karagounis '34. Jucătorul lui Udinese a deschis scorul printr-un şut puternic, pe jos, din marginea careului de 16 m.

România a deschis scorul în minutul 17 prin Gabriel Torje, care a şutat puternic la colţul scurt după ce a primit o minge în marginea careului de la Mazilu. Karagounis a executat perfect o lovitură liberă de la 20 m, în vinclul porţii lui Bălgrădean.

După pauză, România preia conducerea pe tabelă, după ce Cristi Tănase marchează cu un şut puternic sub transversală de la 10 metri, lateral stânga. Cu 10 minute înainte de final, Chipciu a profitat de o eroare a defensivei elene şi a înscris cu un şut din cădere, de la 14 metri. Acesta a fost primul gol marcat de un jucător al formaţiei FC Braşov pentru echipa naţională, din 1963 încoace.

„A fost un 3-1 sec, după un joc foarte bun. Grecii n-au avut aproape nici o ocazie de gol şi în a doua repriză scorul putea lua proporţii. Unii jucători, precum Neagu, Chipciu, Găman sunt câştiguri pentru echipa naţională. Nici un joc nu seamănă cu altul, poate am avut mai multe greşeli neforţate. Dar în repriza a doua am fost mai buni. Din meciuri pierdute avem de învăţat şi noi am învăţat“, a declarat Piţurcă, făcând referire şi la amicalul pierdut vineri de România, 1-2, la Liege în faţa Belgiei.

Caseta tehnică

România: Bălgrădean - Papp, Goian, Găman (Chiricheş '63), Şt. Radu - Torje, I. Neagu (N. Grigore 86), Pintilii (Lazăr '46), Tănase (Chipciu '67) - Mazilu (M. Niculae '46), B. Stancu (Cociş '78).

Grecia: Kapino - Maniatis, Papastathopoulos (Papadopoulos '46), Malezas, Giannoulis - Makos (Fotakis '46), Karagounis, Tziolis (Salpingidis '77) - Kone (Theodoridis '65), Liberopoulos (Mitroglou '46), Charisteas (Samaras '46).

Cartonaşe galbene: Neagu '33, Chiricheş '70 / Tziolis '50

Arbitrii: Tomas Gangl (central), Michael Bauman şi Hussein Ayhan (tuşieri), toţi din Austria.

Ultimele Stiri
abonare newsletter