Sport

Campionii au pierdut la Antwerp

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/17_ziua/08 giants u mobi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a pierdut clar meciul din deplasare cu Antwerp Giants, 63-87. Partida a contat pentru etapa a doua a EuroChallenge Cup.</p>

Campionii României au fost depăşiţi net de o formaţie belgiană foarte puternică.

Cei de la Giants au început foarte determinaţi partida cu „U“ Mobitelco BT şi au câştigat primul sfert (26-18), în ciuda unei replici destul de bune din partea clujenilor. Elevii lui Marcel Ţenter nu s-au intimidat de începutul furtunos al gazdelor şi au redus din handicap în sfertul al doilea, pe care l-au şi câştigat (18-14). Din păcate, oboseala şi lipsa de experienţă a făcut ca baschetbaliştii „alb-negrii“ să fie depăşiţi foarte clar în partea a doua a jocului. Belgienii au câştigat sfertul trei cu 20-15, iar ultimul sfert nu a avut practic istoric, fiind adjudecat tot de gazde cu 27-12. Scorul final a fost 87-63 în favoarea celor de la Antwerp Giants.

Ţenter: Am greşit nepermis de mult

Marcel Ţenter, tehnicianul campionilor României, crede că elevii săi au pierdut meciul în a doua parte, când gazdele au marcat în jur de 30 de puncte în urma paselor greşite date de clujeni. „A fost un meci dificil pentru noi, un meci în care nu ne-am regăsit. Mai ales în partea a doua a jocului, în care am greşit nepermis de mult şi echipa belgiană a înscris 30 de puncte în urma paselor noatre greşite. Este un rezultat care ne-a arătat că trebuie să ne obişnuim cu meciurile la acest nivel şi că trebuie să facem un efort mental mult mai mare decât cel de până acum“, a spus antrenorul de la „U“ Mobitelco BT Cluj.

Krstanovic, cel mai bun clujean

Sârbul Zorna Krstanovic a fost cel mai jucător al clujenilor în partida de la Antwerp. El a înscris 21 de puncte şi a efectuat 7 recuperări. Pentru „U“ Mobitleco BT au mai înscris: Lawrence 15 p, Dykes 11 p (6 recuperări), Morris 8 p (6 intercepţii), Mijovic 5 p, Silvăşan 3 p(5 rec.). Pentru Antwerp Giants au punctat: Roll 24 p (4 rec., 3 intercepţii), Black 16 p (8 pase decisive), Wilson 12 p, Mwema 11 p (6 rec.), Vaughn 10 p, Mejri 8 p (6 rec.), Moors şi Marchant câte 3 p.

În celălalt meci al grupei, Elan Chalon a învins pe teren propriu pe Enisey Krasnoyarsk cu 87-79 (29-25, 22-16, 17-26, 19-12). În clasament conduce Elan Chalon cu 2 victorii, urmată de Antwerp Giants şi Enisey Krasnoyarsk, cu câte o victorie şi o înfrângere şi „U“ Mobitelco BT, cu două înfrângeri.

În etapa viitoare din EuroChallenge, „U“ Mobitelco BT se deplasează în Rusia pentru partida cu Enisey, care se va disputa în data de 22 noiembrie. Până la acest meci însă, clujenii vor juca în Divizia a cu Energia Rovinari. Meciul se va disputa vineri, 18 noiembrie, de la ora 20, la Sala Sporturilor „Horia Demian“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter