Sport

„U” Cluj a transferat un fost atacant de la CFR Cluj! Jucătorul a dat ultima dată gol în 2016

FC Universitatea Cluj l-a transferat pe Derick Ogbu (Chuka), un atacant care a jucat la CFR Cluj și a marcat ultima dată în 2016.

 

 


Atacantul nigerian și-a început cariera de fotbalist profesionist în campionatul Omanului, la Al Salam FC. La doar 19 ani, Derick termina sezonul 2008/2009 cu titlul de golgheter al campionatului intern, cu un total de 12 goluri.

 


După performanța atinsă în acel an, noul jucător al Universității a făcut pasul spre Umm Salal, echipă din Qatar. Experiența sa în Golf a fost de scurtă durată, întrucât a intrat rapid în vizorul celor de la Oud-Heverlee Leuven, formație care la acea vreme activa în prima ligă belgiană. A trecut în tabăra belgienilor în vara lui 2011 și a debutat cu gol în Jupiler Pro League, într-o partidă câștigată de echipa sa în fața celor de la Lokeren. În doi ani petrecuți la OH Leuven, Ogbu a bifat 61 de meciuri, reușind să înscrie de 18 ori și să ofere 5 pase decisive la reușitele echipei sale.

Înainte de începutul sezonului 2013-2014, atacantul a ajuns în România, la CFR, unde a strâns 27 de prezențe și a marcat 6 goluri. După un an, Derick Ogbu a schimbat din nou continentul și s-a transferat în campionatul Chinei, la Liaoning FC. A debutat cu gol în Super Liga Chineză. Pe parcursul a două sezoane a fost utilizat în 42 de partide și a marcat 16 goluri, oferind alte șase assisturi.


După o scurtă experiență în Japonia la Venforet Kofu, Derick a revenit în Europa la Debrecen. Ulterior, jucătorul nigerian a evoluat pentru FC Tskhinvali din Georgia, formație pentru care a înscris de cinci ori în șapte partide. La începutul stagiunii 2019-2020, Derick a ajuns în Egipt la El Ittihad.

Ogbu a dat ultima dată gol în 2016

Atacantul transferat de „U” Cluj a marcat ultima dată pentru Venforet Kofu, pe 16 aprilie, 2016, într-un meci cu Omiya Ardija într-un meci disputat în Liga a 2-a din Japonia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter