Sport

Dorin Goga a renunțat la cariera de fotbalist! Ultima legendă a lui „U” a agățat ghetele în cui

Dorin Goga s-a retras din activitatea de fotbalist la 36 de ani, fiind ultimul nume important din istoria Universității Cluj.

 

 


Goga, 36 de ani, a decis să se retragă din fotbal și cel mai probabil va ocupa un loc în cadrul Universității Cluj. Atacantul este și la ora actuală cel mai scump fotbalist vândut de „studenți” după ce a fost achiziționat cu 1,5 milioane de euro de Poli Timișoara.

 


Atacantul care se confundă cu Universitatea Cluj a debutat la echipa în „alb și negru” în 2003 și a prins 5 ani consecutivi până în 2008, atunci când echipa de pe malul Someșului a trecut prin mari probleme financiare.

Goga a fost unul dintre fotbaliștii model pentru tineri români, fiind cunoscut ca un tip liniștit, modest și care și-a văzut de activitatea sportivă. „Zeus” a fost dorit de-a lungul anilor de Steaua și Dinamo, dar i-a refuzat pe conducătorii din Capitală.


De altfel, Goga și-a motivat alegerile în cadrul unui interviu: „N-aș spune frică, teamă, ci am preferat mereu orașele și viața liniștite. Pe stilul meu. Timișoara și Cluj Napoca sunt orașe pe gustul meu”, a spus Goga.

Totuși, viața de fotbalist l-a dus în cele din urmă pe Goga în București. Nu Steaua și nici Dinamo, ci Rapid.  Atacantul nu s-a adaptat în Giulești și a plecat rapid în străinătate. Hapoel Ramat Gan și  Dinamo Tbilisii au fost echipele la care a evoluat Goga în afara țării.


În 2014, Goga s-a întors în țară la ASA Târgu Mureș pentru un singur sezon, fiind la un pas de titlu cu formația mureșeană. Goga a mai evoluat un an pentru Poli Timișoara, iar din 2016 a venit la Universitatea Cluj, într-un moment în care „studenții” se aflau în Liga a 4-a.

Goga, Abrudean și Giurgiu au fost legendele care au pornit noul proiect al Universității Cluj. Visul lui Goga a fost o promovare în Liga 1, dar totul avea să se spulbere la barajul cu FC Hermannstadt, într-un sezon în care veteranul lui „U” a tras echipa după el tot sezonul.


Dorin Goga și-a consolidat locul în istoria Universității Cluj cu 11 sezoane bifate, 230 meciuri și 113 goluri  înscrise. E drept, media de goluri a crescut datorită reușitelor din Liga a 3-a și a 4-a, dar cu toate astea Goga rămâne o legendă pentru acest oraș

abonare newsletter