Sport

CFR Cluj, egal alb cu CS Universitatea Craiova. Oltenii pleacă cu un gol „fantomă” din Gruia

CFR Cluj și CS Universitatea Craiova au terminat la egalitate, scor 0-0, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a, ultimul meci al anului 2020 în Liga 1.

 

 


Ultimul meci din Liga 1 al anului pandemic le-a adus față în față pe CFR Cluj și CS Universitatea Craiova, primele două clasate la finalul stagiunii precedente.

 


Despărțite de un singur punct în favoarea oltenilor, cele două echipe au mizat pe un joc prudent în confruntarea din Gruia, cu toate că „feroviarii” au început în forță, înghesuind adversarii în propriul teren. Prima ocazie notabilă a partidei a fost semnată de „juveți” prin Mamut, care l-a luat la țintă pe Bălgrădean cu un șut din centrul careului mic (`33).

Debut în tricoul vișiniu pentru juniorul Mihai Gîdea

Confruntarea cu CSU Craiova a însemnat și debutul lui Mihai Gîdea în echipa CFR-ului. Atacantul de 20 de ani născut la Drobeta Turnu Severin a fost aruncat în luptă de Edward Iordănescu încă din primul minut, fiind însă schimbat după doar 9 minute cu Alex Chipicu, la rândul său înlocuit cu mai bine de un sfert de oră înainte de finalul partidei.


După o primă repriză fără ocazii importante, „feroviarii” au trecut pe lângă gol în debutul mitanului secund, Andrei Burcă trimițând mingea cu capul puțin pe lângă poarta apărată de Pigliacelli, în urma unui corner executat de Ciprian Deac (`53). Imediat după, meciul s-a calmat, iar ocaziile cu adevărat mari au dispărut din joc.

A fost sau nu a fost gol în finalul partidei CFR-Craiova?

Cu doar două minute înainte de fluierul final al „centralului” bucureștean Radu Petrescu, Ovidiu Bic a prins un șut formidabil de la marginea careului, mingea izbindu-se de bara transversală și căzând pe linia porții, oaspeții reclamând că mingea a intrat în poartă (`88). De altfel, primind al doilea cartonaș galben în urma protestelor, antrenorul oaspeților, Corneliu Papură, a fost eliminat.


În fine, CFR Cluj și CSU Craiova au terminat la egalitate „albă” meciul din Gruia, „feroviarii” terminând anul pe ultima treaptă a podiumului Ligii 1, la o singură „lungime” de rivalii olteni (32 de puncte), respectiv la trei puncte de liderul FCSB (34 de puncte).

CFR 1907 Cluj 0–0 CSU Craiova (0-0)

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
C. Bălgrădean – M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, C. Manea (M. Susic 75) – D. Djokovic, W. Soares (A. Păun 82), C. Deac – V. Costache (C. Itu 81), G. Debeljuh, M. Gîdea (A. Chipciu 9; M. Pereira 75) / Antrenor: Edward Iordănescu


CSU Craiova (4-3-3)
M. Pigliacelli – N. Bancu (cpt.), P. Papp (M. Constantin 70), Bălașa, Ș. Vlădoiu – A. Cicâldău, O. Bic, Nistor – R. Ofosu, I. Mamut, V. Constantin (C. Bărbuț 56) / Antrenor: Corneliu Papură

Ultimele Stiri
abonare newsletter