Sport

Debut amânat cu o zi pentru U-BT Cluj în LNB! Athletic Constanța nu se prezintă la turneul de la Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca debutează în această săptămână în primul turneu din Liga Națională de Baschet masculin, dar primul meci se va disputa pe 11 decembrie.

 

 


Clujenii ar fi trebuit să joace joi, 10 decembrie, cu Athletic Constanța, însă echipa de la Malul Mării nu va mai putea face deplasarea din cauza unui focar de COVID-19 apărut în sânul formației.

 


Athletic Constanța a anunțat oficial că nu va face deplasarea la Cluj-Napoca prin intermediul paginii de Facebook. Dobrogenii trebuiau să mai joace cu CSO Voluntari și CSA Steaua la acest turneu. Conform informării transmise, 90% dintre jucătorii de la Athletic sunt pozitiv la COVID-19.

„BC Athletic Neptun Constanța a efectuat testarea obligatorie la COVID-19 înaintea fiecărui turneu programat, cu 48 de ore înainte, conform regulamentului Federației Române de Baschet iar rezultatele comunicate astăzi de către Heka Hospital au fost pozitive mai puțin pentru două persoane testate care au primit rezultat negativ.


Lotul BC Athletic Neptun Constanța s-a aflat în izolare timp de 14 zile după ce o parte a echipei a prezentat simptome ușoare și medii în luna noiembrie iar în urma testării s-au confirmat cazuri pozitive în cadrul lotului, întreaga echipă intrând astfel în carantină sub supraveghere medicală timp de două săptămâni, până pe 3 Decembrie, atunci când conform legii persoanele care au fost infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate de către medicul care urmărește evoluția fiecăruia și decide că persoana în cauză nu mai prezintă pericol de contagiune.

Azi în cadrul celei de-a doua testări a echipei din ultima perioadă, am primit rezultat pozitiv pentru aproape 90 % din membrii lotului. Din respect pentru sănătatea celor din jurul nostru și din respect pentru competiție, BC Athletic Neptun Constanța nu va putea face deplasarea la turneul programat a se desfășura la Cluj în perioada 10-13 Decembrie în debutul Ligii Naționale de Baschet.”, au informat oficialii echipei.


Cazuri de COVID-19 există și la U-Banca Transilvania Cluj, dar gazdele vor participa la turneul din BT Arena. Donatas Tarolis și Andrija Stipanovic sunt infectați și nu vor juca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter