Sport

„U” Cluj joacă un meci capital în Liga a 2-a pentru calificarea în playoff

Universitatea Cluj primește, marți, de la ora 16:45, vizita echipei Dunărea Călărași în etapa 15 din Liga a 2-a, într-un meci capital pentru calificarea în play-off.

Formația antrenată de Costel Enache are trei înfrângeri consecutive în Liga a 2-a pe teren. În plus, ardelenii au șanse mari să piardă cu 3-0 duelul cu Farul Constanța.

Universitatea Cluj are 17 puncte acumulate în 12 meciuri disputate și ocupă locul 14 în clasament. „Șepcile Roșii” au nevoie de un succes în fața Dunării Călărași pentru a spera la primele șase locuri, însă acest obiectiv pare destul de greu de atins.


Dunărea Călărași este una dintre cele mai în formă echipe din Liga a 2-a și ocupă locul patru în clasament cu 24 de puncte după șapte victorii, trei egaluri și trei înfrângeri.

Situație disperată la Dunărea Călărași

Formația din Călărași este surpriza sezonului în Liga a 2-a, nu pentru lotul pe care îl are Cristi Pustai la dispoziție, ci pentru situația în care se află echipa. Fotbaliștii de la Dunărea nu au încasat niciun salariu de la începutul campionatului și singurii bani pe care i-ar putea vedea ar ajunge în conturi undeva în jurul Crăciunului.


Cristi Pustai nu este deloc optimist când vine vorba de situația financiară a echipei din Călărași și a luat în calcul inlcusiv o plecare.

„Această corabie sper să nu eșueze și să nu devină o epavă, dar nici așa nu se mai poate continua. E un timp cam lung de când jucătorii nu au fost plătiți. Eu sper ca până în ianuarie să se rezolve aceste probleme. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, atunci nu cred că vor rămâne mulți aici. Există modalități ca să devi liber de contract.”, a declarat antrenorul Dunării Călărași înaintea jocului de pe Cluj Arena.


„U” Cluj vine după o săptămână agitată

Universitatea Cluj trebuia să joace săptămâna trecută cu Farul Constanța, dar dobrogenii nu s-au prezentat la meci din cauza cazurilor de COVID-19. Conform regulamentului, „U” Cluj va pierde meciul cu 3-0.

Totuși, rămân câteva semne de întrebare după episodul cu Farul și conducerea lui „U” speră să întoarcă decizia. Oficialii clujeni au dat de înțeles că formația constănțeană avea suficienți jucători pentru a disputa partida de pe Cluj Arena, dar a apelat la ajutorul DSP pentru a obține punctele în afara terenului.


Un nou insucces al Universității Cluj complică extrem de mult calificarea în play-off. Universitatea este la cinci puncte distanță de Metaloglobus, dar are foarte multe echipe de depășit în drumul spre prima ligă. Cu trei puncte obținute contra Dunării, „studenții” ajung pe 10 în clasament și mai au pe 11 decembrie restanța cu Ripensia Timișoara.

Echipele probabile

Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu, Bg. Șandru (cpt.), Wiktorski, Sălceanu – Ciucur, Djuric– Tudoran, Cârstocea, M. Fotescu  – Val. Alexandru


„U” Cluj: Vâtcă – Laur. Rus, Tamaș, Luchin, Taub – I. Filip – Negrean, Ribeiro – Mâneran, Goga (cpt.) Nic. Pîrvulescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter