Sport

U-BT Cluj începe sezonul intern! Baschetbaliștii joacă în Cupa României

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj vor juca de marți în Cupa României, competiție care marchează debutul în noul sezon intern.

U-BT Cluj începe sezonul intern! Baschetbaliștii joacă în Cupa României U-BT Cluj începe sezonul intern! Baschetbaliștii joacă în Cupa României

 

 


U-BT Cluj a început sezonul cu turneul de calificare pentru grupele FIBA Basketball Champions League, iar acum este gata să debuteze și în competițiile interne.

 


Oficialii Federației Române de Baschet au decis ca turneele din Cupa României să se desfășoare în prima parte a lunii noiembrie.

 Formația clujeană este repartizată în Grupa A, iar aceste meciuri vor avea loc la Arena de Baschet din București. Mai exact, partidele disputate de U-Banca Transilvania sunt programate între 10 și 13 noiembrie 2020. 



Trupa pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan va da piept cu CSM Galați, CS Dinamo Știința București și BCM U FCA Pitești.

Cupa României trebuia să debuteze în luna octombrie, dar mai multe cazuri de COVID-19 apărute la echipele implicate i-au determinat pe oficiali să mute competiția în această săptămână.


Duško Vujošević a oferit și câteva declarații înainte de plecarea la București : „În primul rând, sunt fericit că toată lumea este sănătoasă. Mă bucur foarte tare că avem toți jucătorii la antrenamente. Bineînțeles, această pauză forțată de două săptămâni și-a lăsat amprenta asupra pregătirii noastre. Avem mai puțin de o săptămână să încercăm să recuperăm din pregătirea echipei. Luni plecăm la București, vom întâlni adversari care s-au confruntat cu probleme similare. Coronavirusul ne-a forțat să luăm o pauză, însă nu căutăm scuze. Sunt convins că vom merge acolo hotărâți să ne calificăm la Final 8. Sper ca situația să ne permită să ducem competiția până la final.”, a declarat antrenorul înaintea turneului.

U-BT Cluj-Napoca este marea favorită la câștigarea competiției după ce în această vară au sosit nume importante pe malul Someșului. Justin Edwards, Gregory Vargas sau Andrija Stipanovic  sunt printre numele transferate în perioada de mercato. De asemenea, în lotul clujenilor se regăsesc și în acest sezon baschetbaliști importanți precum Donatas Tarolis sau Patrick Richard.


 PROGRAM U-BT-CLUJ la Cupa României

Marti, 10.11.2020, ora 17:45
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – CSM Galați

Miercuri, 11.11.2020, ora 21:15
FC Argeș Pitești – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Vineri, 13.11.2020, ora 17.45
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – CS Dinamo Știința București

Toate meciurile vor fi transmise pe unul dintre canalele DigiSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter