Sport

Victorie cu scântei pentru CFR Cluj! Petrescu a văzut „bijuteria” lui Vinicius din tribune

CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în faţa celor de la FC Botoşani, într-un meci în care Dan Petrescu a fost eliminat, iar Vinicius a adus victoria cu un gol superb.

Victorie cu scântei pentru CFR Cluj! Petrescu a văzut „bijuteria” lui Vinicius din tribune Victorie cu scântei pentru CFR Cluj! Petrescu a văzut „bijuteria” lui Vinicius din tribune

 

 


Campioana României a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 7-a a Ligii I de fotbal.

Clujenii au deschis scorul prin croatul Gabriel Debeljuh (15), dar oaspeţii au egalat prin albanezul Realdo Fili (26), la primul său gol în Liga I.

În ciuda formulei inedite, FC Botoşani a făcut un meci foarte bun şi nu a lipsit mult să obţină un rezultat neaşteptat. Portarul Cristian Bălgrădean s-a opus golului în două situaţii mari, la Hamidou Keyta (48) şi Ştefan Florescu (72). CFR a avut şi ea o situaţie mare, prin Alex Chipciu (29), dar portarul austriac Hidajet Hankic s-a remarcat.


CFR Cluj avea să câştige în minutul 76, atunci când Paulo Vinicius a marcat golul victoriei după acţiune individuală de toată frumuseţea. 

FC Botoşani a terminat meciul în zece oameni, tânărul Adrian Moescu fiind eliminat eronat în minutul 82 pentru al doilea cartonaş galben, deşi cel care a faultat a fost Alin Şeroni. Adrian Păun a jucat meciul său cu numărul 200 la CFR Cluj. Formaţia din Gruia a obţinut abia a doua sa victorie acasă în acest campionat (două egaluri, două victorii). FC Botoşani a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga I, ultimele trei fiind eşecuri.
 

Dan Petrescu a văzut din tribune finalul meciului

Dan Petrescu (52 de ani) nu a prins pe teren finalul partidei din Gruia. Tehnicianul campioanei a fost eliminat, după ce a făcut o adevărată criză de nervi, când scorul era 1-1.


Momentul care a culminat și care a dus la eliminarea antrenorului s-a petrecut în minutul 66, la faza în care Vinicius a marcat cu capul, dar arbitrul Sebastian Colțescu a dictat fault în atac la Denis Ciobotariu.

Petrescu a făcut o criză de nervi după această fază, care nu s-a văzut la TV. „Bursucul” i-a reproșat arbitrului că face o mare eroare, pentru că golul a fost regulamentar. Colțescu n-a mai acceptat reproșurile antrenorului și a decis să-i acorde acestuia cartonașul galben.


Cum mai avea unul, primit încă din minutul 36, Petrescu a primit „roșu” și a fost nevoit să urce în tribune. De altfel, și la finalul partidei Dan Petrescu a fost nervos și l-a trimis la întâlnirea cu reprezentanții mass-media pe „secundul” Costin Curelea.

Au evoluat echipele:


CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban (Pereira ’47), A. Păun – C. Deac (Omrani ’62), Debeljuh (Rondon ’62), Joca (Chipciu ‘6, Carnat ‘87). Antrenor: Dan Petrescu

FC Botoşani: Hankic – Fl. Plămadă (Chalkiadakis ’69), A. Moescu, Şeroni, Ţigănaşu – D. Croitoru (Tîrcoveanu ’31), Ed. Florescu, Ongenda – M. Roman I, Keyta, R. Fili. Antrenor: Marius Croitoru

abonare newsletter