Sport

Sportivi clujeni la campionatele naționale de orientare. Vezi câștigătorii - GALERIE FOTO

Pandemia a bulversat din temelii și viața orientariștilor, neavând posibilitatea de a se antrena o perioadă îndelungată. Iar după reînceperea antrenamentelor concursurile au fost pe rând amânate, șterse din calendar, iar posibilitatea de a participa la concursuri internaționale a devenit imposibilă.

Astfel principala țintă pentru acest an a devenit participarea la campionatele naționale de orientare ale României.

Atleții juniori ale Clubului TranSilva s-au pregătit intens pentru acestea în toată perioada de vară, sacrificând perioada de vacanță. În prizma acestora este de înțeles că tinerii au așteptat cu mari emoții această competiție organizată în împrejurimile orașului Roman, în perioada 10-13 septembrie.


Concursul are în mod tradițional patru etape distincte: medie distanță, lungă distanță, ștafetă a trei concurenți și sprint urban, organizat cu această ocazie în centrul orașului Roman.

În urma pregătirii intense sportivii din Cluj au obținut 18 medalii de aur, 13 de argint și 5 de bronz. Dintre acestea 19 medalii au fost obținute la categoriile de juniori și elită al clubului TranSilva, pregătiți de către antrenorul Tőkés Árpád. Din păcate din cauza unor accidentări nu a putut participa ștafeta de elită feminin a clubului, triplu campion național în ultimele trei ediții.


Premiile obținute la categoriile de juniori și elită (M -masculin, W - feminin, cifra de lângă litera înseamnă categoria de vârstă):

F20: Bartha Dorottya campion național la medie distanță

M14: Vígh Ervin medalie de aur la lungă distanță și argint la medie distanță, iar Szikszai Balázs aur la sprint


M16: Jancsik Endre aur la lungă distanță și Albert Mátyás bronz la medie distanță

M18: Vörös Ádám aur la sprint și argint la medie și lungă distanță,  iar Csis Nándor bronz la medie distanță, respectiv ștafeta compusă din Vörös Ádám, Jancsik Endre, Csis Nándor a obținut medalia de aur. De menționat că ștafeta de juniori a clubului TranSilva nu a fost învinsă din 2011


M20: Atât la medie cât și la lungă distanță podiumul a fost ocupat integral de sportivi ai clubului TranSilva în aceași ordine: aur Vígh Loránd, argint Knobloch-Esztergár Péter și bronz Szikszai Csongor

M21 (categoria de elită): ștafeta compusă din György Szabolcs, Knobloch-Esztergár Péter și Vígh Loránd a obținut medalia de bronz, iar la proba de sprint Vígh Loránd s-a clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului. Trebuie menționat și cele două clasări pe locul patru a atletului György Szabolcs la medie și lungă distanță


Rezultatele veteranilor:

F45: Donogán Kinga (TranSilva) argint la medie și la lungă distanță, iar ștafeta compusă din  Kerekes Kinga (Compass), Donogán Kinga, Sárközi Zsuzsa (TranSilva) a fost medaliat cu aur

F50: Kerekes Kinga aur la medie și la lungă distanță, iar Sárközi Zsuzsa argint la aceleași probe

F70: Fey Klára (TranSilva) aur la medie și la lungă distanță

M45: ștafeta compusă din Fey Sándor, Tőkés Árpád (ambii TranSilva) și Kiss Attila (Compass) a devenit campion național

M50: Kiss Attila argint la medie distanță

M55: Tőkés Árpád aur la medie și la lungă distanță, argint la sprint

M65: Fey Sándor aur la medie și la lungă distanță, iar ștafeta compusă din Fey Klára, Kuszálik János (TranSilva) și Cioban Dumitru (CSO Dudu Florești) a obținut medalia de argint.

M75: Cioban Dumitru aur la medie și la lungă distanță și Kuszálik János argint la aceleași probe.

Ordinea menționării concurenților în cazul ștafetelor este identic cu ordinea de plecare în concurs.

Următorul concurs major în jurul Clujului va fi organizat de către clubul Dudu Florești în perioada 10-11 octombrie. Concursul Cluj-West Open și Trofeul Florești va fi organizat în apropiere de Leghia, la care sunt așteptați tineri interesați de orientare cu vârsta cuprinsă între 6 și 96 de ani, cu trasee propuse și pentru începători. Detalii legate de acest concurs și de orientare în general pot fi găsite pe siteul www.orienteering.ro.

Mulțumiri Dlui Vörös Alpár pentru informațiile și datele furnizate.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter