Sport

Nelu Tătaru recunoaște că testele făcute de CFR Cluj au fost greșite:,,Da, există teste fals pozitive, fals negative”

Nelu Tătaru a vorbit deschis despre cazul testelor greșite făcute la CFR Cluj.

Nelu Tătaru a recunoscut că testele făcute de CFR Cluj au fost greșite Nelu Tătaru a recunoscut că testele făcute de CFR Cluj au fost greșite

 

 


Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a vorbit despre cazul testelor fals-pozitive de la CFR Cluj. Tătaru a dat vina pe reactivi, aparat și partea umană pentru rezultatele contradictorii.

 


„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, exista şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Tătaru.

Greșeală a făcut ca meciurile celor de la CFR Cluj să fie amânate și ulterior reporgramate într-un interval de timp extrem de scurt. Trupa antrenată de Dan Petrescu a trecut de FC Botoșani marți seară, iar până săptămâna viitoare marți va mai juca două partide în play-off-ul Ligii 1.


23 de teste greșite la CFR Cluj

Clubul de fotbal CFR Cluj a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat publicat pe Facebook, că a respectat protocoalele impuse de ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, iar cele 23 de teste pozitive din club au fost de fapt teste fals-pozitive, iar acum echipa va trebui să joace trei meciuri în decurs de şase zile.â

Zeci de cazuri de Covid-19 în tot fotbalul românesc

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Politehnica Iaşi, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.


De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.


CITEȘTE ȘI:

Vești proaste pentru CFR Cluj! Oficialii clubului au confirmat că Dan Petrescu este în continuare în spital

 

 

Reacție dură din partea oficialilor de la CFR Cluj:„Toate cele 23 de teste au fost fals-pozitive la clinica din București”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter