Sport

Alex Curescu, gata de startul sezonului :„Vreau să readucem fanii în tribune”

Alex Curescu este antrenorul surpriză pe care Universitatea Cluj l-a angajat la secția de handbal feminin în această vară.

Alex Curescu, noul antrenor de la „U” Cluj Alex Curescu, noul antrenor de la „U” Cluj

Noul antrenor al handbalistelor clujene a revenit în România după 23 de ani petrecuți în Olanda. Curescu  a antrenat doar formații de amatori în Olanda și e pregătit să debuteze în Liga Florilor.

„Am jucat până la 18 ani la CSM Reșita. Ulterior în 1997 am plecat în Olanda și am rămas acolo. Am mai jucat până la 22-23 de ani, dar am fost obligat să renunț din cauza accidentărilor. De la 22 de ani am început să antreze la seniori. După cum știți campionatul din Olanda nu este unul profesionist, iar eu mi-am dorit mereu să ajung la profesioniști. Vreau să ajung și la o echipă națională la un moment dat, iar acum am primit ocazia să început aventura la profesioniști la Cluj.”, a spus Alex Curescu.


Primul obiectiv pentru Universitatea Cluj este o clasare în primele 10 în stagiunea viitoare, iar ulterior echipa să crească treptat.

„Am început proiectul la Cluj și mi-a plăcut foarte mult cum arată. Vom încerca să reajungem acolo unde a fost Clujul și acum zece ani. Vrem să ducem echipa în primele 10 în primul sezon, iar ulterior dacă se poate să ajungem în Cupele Europene.  La Cluj vorbim de un proiect pe mai mulți ani și trebuie să avem răbdare.”, a adăugat antrenorul.


Pandemia de coronavirus l-a încurcat pe noul antrenor al Universității. Alex Curescu a fost obligat să stea 2 săptămâni în carantină la venirea din Olanda.

„Din păcate nu am putut să cunosc fetele personal din primele zile. Din cauza pandemiei am fost nevoit să  stau 2 săptămâni în carantină și nu am putut să ne vedem fizic. Am încercat în cele 2 săptămâni să urmăresc tot campionatul precedent și am informații suficiente despre toate echipele. Campionatul României la feminin este extrem de puternic.  Anul trecut am văzut o luptă extrem de echilibrată între SCM Vâlcea și CSM București, dar din păcate titlul nu s-a decis pe teren.”, a explicat tehnicianul.


Universitatea Cluj se va baza și în acest sezon pe un lot de jucătoare tinere.

„Avem un plan pe trei ani la Universitatea Cluj. Primul pas este să nu ne mai luptăm la retrogradare, iar treptat să urcăm cât mai sus în clasament și să atacăm locurile din cupele europene. În acest moment e greu să intrăm în primele șapte și vom încerca să terminăm între locurile 8-10. Avem foarte multe jucătoare tinere, dar în istoria echipei s-a procedat mereu așa. Trebuie să găsim o balanță între jucătoarele tinere și cele cu experiență”, a mai adăugat antrenorul.


Alex Curescu își dorește ca echipa de handbal feminin a Universității Cluj să beneficieze un aport cât mai important din partea suporterilor.

„Vreau ca suporterii să revină în spatele echipei pentru că șiu că rezultatele din ultima perioadă i-au îndepărat. Trebuie să știe și ei că doar împreună putem ajunge din nou unde am fost o dată.”,a  concluzionat antrenorul handbalistelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter