Sport

U-BT Cluj-Napoca se desparte de unul dintre titularii din sezonul trecut

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca l-a pierdut pe Kerron Johnson, jucător care a evoluat din poziția de titular în stagiunea precedentă.

U-BT Cluj-Napoca se desparte de unul dintre titularii din sezonul trecut U-BT Cluj-Napoca se desparte de unul dintre titularii din sezonul trecut

Kerron Johnson a fost adus în regim de urgență de U-Banca Transilvania Cluj la începutul sezonului precedent după ce Brandyn Curry s-a accidentat grav și a ratat tot sezonul.

Baschetbalistul american s-a impus rapid în trupa lui Mihai Silvășans și a devenit conducătorul de joc titular pe durata întregului sezon 2019-2020. Jucătorul de 29 de ani a ajuns la o înțelegere cu BC Enisey Kranoyarsk, echipă pe care U-Banca Transilvania Cluj a avut-o ca adversară în grupele FIBA Europe Cup în sezonul precedent.


În Liga Națională de Baschet Masculin, Johnson a jucat 18 partide și acumulat medii statistice de 12.8 puncte, 5.1 pase decisive și 2.9 recuperări pentru 14.0 la eficiență. Conducătorul de joc a fost unul dintre jucătorii remarcați și în parcursul european al lui U BT iar în FIBA Europe Cup a avut cifre de 10.7 puncte, 5.3 pase decisive și 3.3 recuperări.

abonare newsletter