Sport

CFR a revenit cu picioarele pe pământ! Petrescu: „Sunt mulți jucători frustrați la noi!”

După 37 de meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu în prima ligă a României, șirul de invincibilitate al lui Dan Petrescu pe banca CFR-ului a luat sfârșit, duminică seară, după înfrângerea dramatică cu CSU Craiova, 2-3.

CFR a revenit cu picioarele pe pământ! Petrescu: „Sunt mulți jucători frustrați la noi!” CFR a revenit cu picioarele pe pământ! Petrescu: „Sunt mulți jucători frustrați la noi!”

„Pentru mine este foarte greu de digerat, dar trebuia să vină și această îngrângere. Să iau 3 goluri acasă nu s-a mai întâmplat, indiferent cu cine am jucat, mai ales că am revenit excelent de la 0-2. Am riscat foarte mult cu schimbările, s-a văzut. Am primit golul 3 mult prea ușor!”, a încercat să explice „Bursucul” eșecul care a relansat lupta pentru titlu în Liga 1.

„Un egal era mai echitabil”, spune Petrescu. Arbitrajul lui Kovács l-a nemulțumit pe SuperDan

Dan Petrescu este de părere că „un egal era mai echitabil”, având în vedere că „juveții” și-au impus categoric jocul în prima repriză, iar „feroviarii” au revenit spectaculos în a doua parte a jocului, după un supergol al veteranului Deac și o lovitură de cap a lui Vinicius. „La fotbal contează ce scrie pe tabelă”, admite însă antrenorul campioanei.


„Sperăm să fie ultima oară când luăm bătaie cu multe goluri, este o lecție pentru fundași, poate nu au fost concentrați. Nu aș vrea să dau vina pe un anumit jucător, când pierdem, toată lumea e de vină, când câștigăm, suntem toți buni. (...) Această înfrângere ne face să stăm cu picioarele pe pământ, singurul lucru bun este că suntem în continuare la mâna noastră”, a recunoscut Petrescu.

„Se vede clar că a fost penalty. Nu poți să dai galben în felul ăsta unui jucător în minutul 20, a întins piciorul fundașul Craiovei, penalty. Dar acum ce să facem, nu am fost niciodată avantajați de arbitri și nici nu vom fi!”, s-a plâns tehnicianul formației din Gruia, făcând referire la o fază din prima parte a jocului, atunci când Valentin Costache a căzut în careu după un duel cu Ștefan Vlădoiu, fiind pedepsit cu un cartonaș galben pentru simulare de arbitrul István Kovács.


Petrescu afirmă că „CSU Craiova este favorită la titlu” acum, oltenii având ultimul meci din acest sezon pe teren propriu, chiar în fața CFR-ului. „Se va juca cu trofeul pe masă”, este de părere fostul internațional român, care o vede și pe FCSB implicată în lupta pentru titlu, chiar dacă bucureștenii mai au multe puncte de recuperat.

Probleme mari în atac la CFR! Țucudean și Traoré și-au făcut bagajele.

„Mă gândesc că sunt mulți jucători frustrați la noi, care nu joacă. Pe bună dreptate unii dintre ei, pentru că, am spus-o și o repet, această regulă U21 dezavantajează cel mai mult pe CFR Cluj. Avem foarte mulți jucători de valoare care trebuie să stea pe bancă sau în tribună”, a comentat Petrescu situația din tabăra sa.


„Au marcat Ciprian (Deac – n.r.), Păun, Vinicius... Din păcate, atacanții noștri nu mai marchează goluri. Avem jucători care pot face diferența, dar, din nefericire, nu ne-au ajutat în acest an”, a recunoscut cel poreclit „SuperDan”. 1 decembrie 2019 este, de exemplu, data ultimului gol reușit de Billel Omrani, atacantul folosit cel mai des de Petrescu în acest sezon.

Din nefericire pentru „feroviari”, despărțirea de George Țucudean este iminentă. „Eu i-am oferit încă o lună contract, să-i ofer șansa, să arate ce poate. A decis că nu mai vrea și vrea să își termine contractul. Îi urăm multă baftă unde va merge!”, a replicat Petrescu. Contractul vârfului arădean expiră la finalul acestei luni, în aceeași situație fiind și salvatorul echipei, Giedrius Arlauskis, dar și un alt atacant, Lacina Traoré.


„Au fost ceva probleme săptămâna trecută și s-au văzut. Au fost probleme interne, apoi foarte mulți jucători care nu joacă din cauza regulii U21. Nu sunt motivați tot timpul, sunt puțin supărați. Au mai fost și alte probleme, dar nu aș vrea să comentez. Asta s-a văzut pe final pe tabelă.” – Dan Petrescu, antrenor principal CFR Cluj

CITEȘTE ȘI:


Suporterii AU DECIS între CFR și „U”. SURPRIZĂ! Care este cea mai iubită echipă din Cluj?
 

abonare newsletter