Sport

Derby de titlu. CFR Cluj - Universitatea Craiova se joacă în Gruia

CFR Cluj și Universitatea Craiova se duelează duminică, de la ora 20:00, într-o partidă care va conta pentru runda cu numărul 5 din play-off-ul Ligii 1.

Derby de titlu. CFR Cluj - Universitatea Craiova se joacă în Gruia Derby de titlu. CFR Cluj - Universitatea Craiova se joacă în Gruia

Cele două formații se află în luptă pentru titlul de campioană, iar meciul din Gruia poate fi decisiv pentru trupa lui Petrescu.  Clujenii au un avans de patru puncte înaintea meciului programat duminică, dar un succes al oltenilor poate arunca în aer lupta la titlu.

CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt singurele echipe din play-off care au acumulat maximum de puncte de la reluarea campionatului. Echipa olteană s-a impus cu 2-1 în fața celor de la FC Botoșani și Astra Giurgiu, iar CFR Cluj a trecut de FCSB cu 1-0 și de FC Botoșani cu 2-0.


Universitatea Craiova și-a schimbat antrenorul în pauza forțată de pandemia de coronavirus. Cristiano Bergodi l-a înlocuit pe Corneliu Papură și are misiunea de a aduce titlul în Bănie în cel mai scurt timp posibil.

Mihai Rotaru, principalul om din conducerea Universității Craiova, a declarat că vrea să obțină toate punctele la Cluj, iar elevii săi au pregătit un bonus important dacă vor câștiga titlul.


„CFR-ul e ’bau-baul’ campionatului, iar noi mergem să răpunem ’bestia’. Venirea lui Bergodi a fost spontană și am luat decizia când a plecat domnul Papură.  Toată lumea e recuperată, suntem în formație completă și sperăm să rămânem așa. E un meci pentru care am muncit, iar noi pentru astfel de meciuri ne pregătim. La noi lucrurile sunt clare în ceea ce înseamnă bonusurile, care sunt extrem de generoase. Nu o să mă bag peste nimeni, niciodată nu am făcut asta, de-asta am un staff tehnic competent, a declarat Rotaru înainte de plecarea la Cluj.

Petrescu, dilemă în poartă înainte de derby

Una dintre marile dileme ale lui Dan Petrescu pentru meciul cu Universitatea Craiova sunt pentru postul de portar.  Arlauskis se află la final de contract și a avut mai multe probleme medicale în ultimele zile, în timp ce tânărul Otto Hindrich s-a achitat excelent de sarcini la Botoșani.


Introducerea din primul minut al lui Hindrich în poartă îi permite lui Dan Petrescu să jongleze cu regula U-21. Antrenorul campioanei nu este un mare fan al tinerilor jucători și a fost mereu împotriva regulilor impuse de FRF cu privire la acest aspect. Titularizarea lui Hindrich i-ar permite lui Petrescu să folosească 9 jucători  de câmp peste 21 de ani.

Craiova poate face diferența la regula U-21

Oltenii îl au pe Valentin Mihăilă ca titular cert pentru regula U-21, însă mijlocașul ar fi evoluat și fără această regulă. Mihăilă este unul dintre cei mai importanți tineri jucători din România, fiind curtat de echipe importante. Bergodi se poate baza pentru regula U-21 pe Stefan Vlădoiu, titular în flancul drept, dar și pe Ștefan Baiaram, un puști de 17 ani care a impresionat în meciul cu Astra Giurgiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter