Sport

Una dintre cele mai promiţătoare handbaliste din România a semnat cu Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a reuşit să o transfere pe Diana Şamanţ, pivotul naţionalei României de tineret.

Una dintre cele mai promiţătoare handbaliste din România a semnat cu Universitatea Cluj Una dintre cele mai promiţătoare handbaliste din România a semnat cu Universitatea Cluj

Diana Şamanţ este noul pivot al Universităţii Cluj, fiind transferată de la Gloria Bistriţa, echipă la care din păcate nu a primit foarte multe şanse. Sportiva de 19 ani a făcut primii paşi în handbal la LPS Banatul Timişoara, ulterior fiind transferată la Clubul Sportiv Marta Baia Mare.

Şamanţ este o obişnuită a loturilor naţionale, fiind în lotul României la Campionatul European U-19 desfăşurat în Ungaria şi încheiat de România pe locul 5.


Tânărul pivot se va lupta pentru postul de titular cu Florentina Chintoan, veterana lotului Universităţii Cluj.

Acesta este al şaptelea transfer perfectat de ''U'', după centrul Judith Vizuete, golgheter al ligii Spaniei în ultimele două sezoane şi componentă a naţionalei B a Spaniei, extrema dreapta Florenţa Ilie (HCM Slobozia), extrema strângă Denisa Şelever (SCM Gloria Buzău), interul dreapta Paulina Masna (Minaur Baia Mare) şi portarii Mădălina Ion (CSM Bucureşti) şi Maryna Dumanska (CSM Tg. Jiu). De asemenea, Viorica Ţăgean, Diana Lazăr şi Corina Cordoş şi-au prelungit contractele, iar Rebeca Necula este sub contract cu echipa clujeană până în vara anului 2021.


Citeşte şi:

S-a stabilit țintarul pentru noul sezon de handbal feminin. Program lejer pentru „U” în primele etape

 

abonare newsletter