Sport

CFR Cluj – FCSB 1-0. Trupa lui Petrescu a „rezolvat” titlul la primul meci de la reluarea campionatului

CFR Cluj s-a impus cu 1-0 în fața celor de la FCSB, într-un meci disputat în etapa a 3-a din play-off-ul Ligii 1.

CFR Cluj-FCSB 1-0 în Liga 1 CFR Cluj-FCSB 1-0 în Liga 1

Liga 1 s-a reluat cu cel mai important meci al sezonului, derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB.  Trupa lui Dan Petrescu a arătat din nou de ce este campioana ultimelor două ediții și a făcut un joc suficient pentru a obține toate punctele.

FCSB a început tare în Gruia și a ratat prima mare ocazie în minutul trei prin Darius Olaru, cel care a tras puternic de la 10 metri, însă Arlauskis a respins în lateral. CFR a dat replica după doar trei minute prin Costache, atacantul care a fost la un pas să marcheze din centrarea lui Susic.


Trupa din Gruia a început să controleze meciul după câteva minute și a avut două ocazii importante prin Omrani și Deac, primul ratând incredibil o minge trimisă excelent de Cătălin Itu.

CFR Cluj avea să deschidă scorul în minutul 23, atunci când Djokovici a centrat după un corner bătut scurt. Mingea trimisă de croat avea să fie împinsă în propria poartă de Ovidiu Popescu după o respingere nefericită.


FCSB a avut din nou probleme în minutul 36 la o fază în care Bogdan Planic a respins defectuos o centrare venită din flancul stâng.

Denis Man și Florinel Coman l-au pus la grea încercare pe Giedrius Arlauskis în minutul 40 cu două șuturi foarte bune. Lituanianul a respins însă fără probleme și a menținut scorul de 1-0.


Repriza secundă a început din nou cu CFR Cluj la conducere, trupa din Gruia fiind din nou la un pas de a marca prin Costache, dar și Omrani, al doilea profitând de o greșeală mare a lui Vână.

FCSB a controlat ultimele 30 de minute de joc, însă fără ocazii spectaculoase la poarta lui Arlauskis. Florinel Coman și Denis Man au fost din nou în prim plan cu două șuturi trimise din interiorul careului, însă „Arla” a  respins de fiecare dată.


Rondon a scăpat pe contraatac și a tras la colțul scurt, însă Vlad a respins în corner. Ultima fază improtantă i-a aparținut lui FCSB, însă fundașii lui CFR Cluj au respins în corner o minge centrată excelent de Olimpiu Moruțan.

CFR Cluj a ajuns la 33 de puncte după victoria din Gruia și are 7 puncte în fața celor de la FCSB și Universitatea Craiova. Oltenii au un meci mai puțin după ce jocul cu FC Botoșani a fost anulat.


Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic (L. Aurelio 84), Bordeianu, Itu (Petrila 67) – Deac (Chipciu 84), Omrani (Rondon 59), Costache (Păun 59)

FCSB: Vlad – Creţu, Planic, Nedelcu, Ov. Popescu – Oaidă (Ad. Petre 61), Filip (Vînă 32 / Moruţan 61), Olaru – Man, Tănase, Coman

abonare newsletter