Sport

Liga 1 revine. CFR Cluj – FCSB, derby-ul primei runde după pandemia de COVID-19

CFR Cluj primește vizita celor de la FCSB, duminică, de la ora 20:00, într-o partidă care se disputa cu porțile închise pentru a limita răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Liga 1 revine. CFR Cluj – FCSB, derby-ul primei runde după pandemia de COVID-19 Liga 1 revine. CFR Cluj – FCSB, derby-ul primei runde după pandemia de COVID-19

Formația din Gruia pleacă din postura de lider al clasamentului din Liga 1 cu 30 de puncte acumulate și un avans de patru puncte în fața celor de la FCSB.

Pandemia de coronavirus a pus la grea încercare fotbalul românesc și în special pe CFR Cluj. Oficialii campioanei au ajuns la diferite înțelegeri cu jucătorii pentru a nu tăia salariile, însă nu toată lumea a fost de acord.


Alin Minteuan s-a despărțit de CFR Cluj în urma unor discuții aprinse cu șefii clubului și Dan Petrescu, în timp ce jucători precum Michael Pereira și Yacouba Sylla și-au arătat nemulțumirea după ce clubul a decis ca salariul de pe luna martie să fie plătit în șapte tranșe.

Echipele din Liga 1 au avut doar 3 săptămâni la dispozitiție pentru a se pregăti de reluarea campionatului, iar acest lucru a dat bătăi de cap multor formații. Totuși,jucătorii de la CFR Cluj par să fie într-o formă fizică bună, conform unor declarații făcute de Marius Bilașco.


„Spre surprinderea mea jucătorii s-au întors la pregătire bine din punct de vedere fizic. În această perioadă au fost conștienți că trebuie să respecte programul individual de pregătire pe care l-au primit de la antrenori. Era foarte important ca în momentul reluării antrenamentelor să fie la un nivel bun de pregătire.”, a declarat Bilașco.

Oficialii de la CFR Cluj, supărați pentru că se reia campionatul prea repede

Marius Bilașco s-a arătat nemulțumit de modul în care a ales FRF și LPF să repornească Liga 1 după pandemia de COVID-19.


„Decizia este inumană. Este extrem de greu sa reîncepi aceste 8 meciuri rămase din play-off fără a avea o perioadă mai mare de pregătire după o pauză de aproape 3 luni. Consider că perioada permisă de pregătire pentru reluarea acestui final de campionat este mult prea scurtă. Nu am putut disputa un număr mai mare de meciuri amicale așa cum este normal să se întâmple într-un program de pregătire precompetițional. Vom vedea un fotbal fără ritm de joc, fără agresivitate și, din păcate, nu cred că vor lipsi accidentările. Îmi doresc totuși să fim feriți de probleme medicale și să putem termina sănătoși acest sezon”, a spus oficialul lui CFR Cluj.

Arlauskis, marea dilemă pentru CFR

Portarul lituanian a avut probleme la întoarcerea din țara lui natală și a fost nevoit să stea 2 săptămâni în izolare. Arlauskis a avut doar câteva zile de antrenamente cu echipa, iar șansele ca el să fie titular sunt minime.


Echipele probabile:

CFR Cluj: Sadomierski – Manea, Ciobotariu, Boli, Camora – Djokovici, Bordeianu, Itu- Deac, Rondon, Omrani


FCSB: Vlad – Crețu, Miron, Cristea, Panțîru – Oaidă, Nedelcu, Tănase– Man, Petre, Coman

Ultimele Stiri
abonare newsletter