Sport

EXCLUSIV.„U” Cluj a pierdut un nou litigiu. Clubul riscă o depunctare uriașă

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj riscă să fie depunctată în sezonul viitor după ce clubul a pierdut un litigiu cu Ionica Munteanu.

Fanii lui „U” au umplut Sala Sporturilor „Horia Demian” Fanii lui „U” au umplut Sala Sporturilor „Horia Demian”

Cosmin Sălăjan și Codruț Crișan, oamenii care au condus Universitatea Cluj până în 2018, au lăsat probleme mari în urmă. Formația clujeană a avut în ultimii ani mai multe litigii cu foste jucătoare, iar ultimul s-a finalizat în această săptămână.

Ionica Munteanu a câștigat litigiul cu Universitatea Cluj, iar clubul „alb-negru” este obligat să plătească 17.000 de euro în 10 zile, altfel va începe sezonul cu o penalizare de 1 punct sau mai multe în funcție de cât de repede se vor achita banii. La fiecare 10 zile de întârziere pentru plata restanței, „U” va încasa o penalizare de 1 punct.


„Sancționarea clubului CS „U” Cluj-Napoca cu scăderea unui punct din cele obținute în competiția de la cel mai înalt nivel, începând cu data de 27.05.2020, urmând ca la fiecare 10 zile, să se aplice aceeași penalitate conform art. 8.12 din R.S.T.J.H raportat la art. 76.3. din regulamentul disciplinar”, se arată în hotărârea apărută pe site-ul FRH.

Ionica Munteanu își va recupera astfel banii pe care trebuia să îi încaseze în sezonul 2016/2017, însă pe care vechea conducere nu i-a achitat. Cazul portăriței nu este singular, iar în urmă doi ani un caz similar s-a petrecut și cu Adriana Holhoș. Fosta handbalistă a avut de recuperat 33.000 de euro după ce nu a fost plătită în perioada 2011/2012 reușind să câștige în cele din urmă litigiul.


Noua conducere promite nume importante

La „U” a fost dezastru în ultimele sezoane, iar echipa a luptat de fiecare dată până în ultimul meci pentru salvarea de la retrogradarea. În ciuda problemelor din ultima perioadă,  la „U” există speranțe pentru un nou început.

Clubul a renunțat la colaborarea cu antrenorul Alin Bondar, dar și mai multe jucătoare care nu au dat randamentul așteptat de oficiali. La „U” sunt așteptate acum nume importante în următoarele săptămâni, iar primul transfer confirmat este cel al Denisei Șelever, o jucătoare care evoluează pe postul de extremă stânga.


Șelever, 23 de ani, a evoluat în ultimul sezon la Gloria Buzău, însă nu a primit prea multe șanse, fiind rezerva Anei Mariei Iuganu, componenta lotului național.

Ultimele Stiri
abonare newsletter