Sport

Handbalistele de la „U” Cluj, salvate de FRH! Râmnicu Vâlcea merge direct în Champions League

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis înghețarea actualului sezon handbalistic fără echipe retrogradate sau o campioană.

Handbalistele de la „U” Cluj, salvate de FRH Handbalistele de la „U” Cluj, salvate de FRH

Membrii Consiliului de Administrație au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naționale.  Sezonul viitor va avea 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin. Astfel, Universitatea Cluj, penultima clasată, nu va mai fi nevoită să joace baraj pentru a rămâne în primul eșalon handbalistic.

8 echipe se vor bate la promovare

Promovarea se va juca pe teren cu opt echipe, s-a decis cu 14-2 la voturi. Momentan nu se știe data în care vor fi organizate meciurile și nici formatul. Cert este că întrecerea se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este finalul lunii iunie.


Șoc pentru CSM București

Echipa primăriei București pare să fie cea mai nedreptățită după decizia luată de Federația Română de Handbal. Consiliul de Administrație a votat să nu se acorde titluri în acest sezon, atât la feminin cât și la masculin.

SCM Rm. Vâlcea a terminat sezonul pe locul 1, dar nu va primi titlul de campioană. Totuși, echipa antrenată de Florentin Pera va merge direct în grupele Champions League, în timp ce CSM București va fi nevoită să ceară un wildcard pentru al doilea an consecutiv.


„Tigroaicele” de la CSM erau pe locul doi în momentul în care sezonul a fost suspendat, dar aveau un meci mai puțin jucat. Echipa lui Adi Vasile mai avea o restanță cu Slobozia pe care cel mai probabil ar fi reușit să o câștige și urca pe locul 1 în clasament.

Dinamo speră și ea la un wildcard

Dinamo București a fost echipa care a terminat pe locul 1 la masculin, însă „câinii” nu au garantă prezența în Liga Campionilor. Federația Europeană de handbal a modificat formatul Ligii Campionilor, iar România nu va mai avea echipă direct calificată în cea mai importantă competiție europeană la handbal.


Totuși, dinamoviștii speră să primeasăc un wildcard in partea conducătorilor handbalului european. Formația din Capitală a fost eliminată din ediția precedentă de Liga Campionilor după ce oficialii au decis ca în lupta pentru trofeu să mai rămână doar patru echipe: PSG, Kiel, Veszprem și Barcelona, deși nu s-a jucat niciun meci în fazele eliminatorii.

Membrii Consiliului de Administrație au aprobat ca ediția 2019-2020 a Cupei României să se desfășoare în deschiderea anului competițional 2020-2021, dacă va fi posibil. Nu va mai avea însă nicio însemnătate pentru cupele europene, sezonul 2019-2020.


Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume și componenta echipei CSM București, s-a arătat extrem de dezamăgită de modul în care s-a încheiat sezonul.

„Federația Română de Handbal a decis să înghețe campionatul cu clasamentul actual. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câștigăm titlul în acest sezon, și singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puțin disputat decât alte echipe. O restanță pe care cel mai probabil am fi câștigat-o. Sper să primim wild-card si să jucăm în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul și ar fi trebuit să fim calificate direct.”, a scris Neagu pe facebook după ce oficialii au decis înghețarea sezonului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter