Sport

FRF a curmat chinul lui „U” Cluj”! Sezon încheiat pentru echipele din partea inferioară

Federația Română de Fotbal a decis să înghețe sezonul 2019/2020 în urma unei videoconferințe în care reprezentanții fiecărui club au votat variantele propuse de șefii fotbalului românesc.

FRF a curmat chinul lui „U” Cluj”! Sezon încheiat pentru echipele din partea inferioară FRF a curmat chinul lui „U” Cluj”! Sezon încheiat pentru echipele din partea inferioară

În urma ședinței online s-a decis ca primele 6 echipe să lupte pentru promovare într-un turneu play-off,  în timp ce restul meciurilor să fie anulate.

Ultima varianta propusă de FRF a fost cea câștigătoare. Astfel s-a votat organizarea unui play-off între primele șase echipe cu drept de joc în Liga 1 și amânarea sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape ele fiind înjumătăție, în timp ce la retrogradare lucrurile vor rămâne indecise.


Daco-Getica și Sportul Snagov s-au retras din campionat pe parcurs, în timp ce restul de 18 au votat pentru alegerea uneia dintre cele trei variante. Astfel, reprezentații celor de la UTA Arad, echipa de pe primul loc, au decis să se abțină de la vot, la fel ca și cei de la Metaloglobus, în timp ce Dunărea Călărași a votat prima variantă și anume disputarea tuturor etapelor rămase din campionat.

„U” Cluj în vacanță! Falub trebuie să pregătească noul sezon

Decizia Federației Române de Fotbal o trimite pe Universitatea Cluj în vacanță și cel mai probabil pe unii dintre veterani „în pensie”. Dorin Goga și George Florescu au șanse mici să mai apară în sezonul viitor pe gazonul de pe Cluj Arena, iar Adrian Falub are o misiune extrem de dificilă.


„Șepcile Roșii” au dezamăgit în sezonul 2019/2020 și au fost în permanență în zona locurilor retrogradabile. Antrenorul clujenilor a recunoscut că partea obiectivul principal în partea a doua a sezonului este salvarea de la retrogradare și crearea unui nucleu de jucători alături de care să se poată ataca promovarea în viitorul sezon.

Incertitudine financiară

Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca  au alocat suma de 3.000.000 de lei către formația clujeană, însă suma nu a mai ajuns în conturile clubului după declanșarea stării de urgență.  Pandemia de COVID-19 a lăsat Universitatea Cluj și fără mai mulți sponsori, motiv pentru care salariile au fost reduse cu 50%, iar sportivii trimiși în șomaj tehnic.


Lupta pentru promovare va și mai dură în sezonul viitor

FRF a anunțat că numărul echipelor înscrise în Liga 2 s-ar putea mări în sezonul viitor. Conform oficialilor, în acest moment ar fi 23 de echipe care ar trebui să participe în ediție 2020/2021: 16 sau 15 din Liga 2, două sau trei din Liga 1 și cinci din Liga 3.

Actualul sezon se va decide în iulie și august

UTA Arad, Turris Turnu Oltu Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid vor fi echipele care se vor bate pentru cele două locuri care duc direct în Liga 1 și locul de braj. Echipele se vor reuni vineri, 15 mai,  iar primele meciuri se vor juca pe 4 iulie, în timp ce meciul de baraj va fi programat pe 4 august.


Fiecare echipă va disputa câte cinci meciuri privilegiate fiind UTA, CS Mioveni și Turis Oltul Turnu Măgurele care vor beneficia și de avantajul terenului propriu, urmând să joace câte trei partide acasă, și doar câte două în deplasare.

Clasament play-off Liga a 2-a


Echipă              Puncte
UTA Arad           25
CS Mioveni        20
Turris                20
FC Argeș          19
Petrolul             19
Rapid               19

Ultimele Stiri
abonare newsletter