Sport

12 ani de la primul titlu obţinut de CFR Cluj. Povestea unei zile de neuitat pentru fanii din Gruia

Fanii fotbalului românesc au rămas în memorie cu ziua de 7 mai pentru performanţele obţinute de Steaua Bucureşti în finala Cupei Campionilor din 1986, dar pentru suporterii lui CFR Cluj această zi marchează primul titlu din istorie

12 ani de la titlul obţinut de CFR Cluj. Povestea unei zile de neuitat pentru fanii din Gruia 12 ani de la titlul obţinut de CFR Cluj. Povestea unei zile de neuitat pentru fanii din Gruia

Era 7 mai, 2008, iar Clujul fierbea de la primele ore în aşteptarea derby-ului dintre Universitaea şi CFR, o partidă care se disputa în ultima etapă şi decidea câştigătoarea titlului în sezonul 2007-2008 în Liga 1 din România.

Meciul a început de dimineaţă pe străzile din Cluj-Napoca, fiind consemnate mai multe incidente provocate de suporterii celor de la Universitatea. Patru fani din „Peluza Şepcile Roşii” au atacat, în drumul spre stadion, un jandarm care însoțea ultrașii și l-au lovit cu o bucată de beton care i-a provocat o hemoragie puternică.


Cadu, erou la titlul câștigat de CFR în 2008

Pe gazon, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 și a câștigat titlul de campioană a României chiar pe terenul marii rivale! Legendarul portughez Ricardo Cadu a marcat unicul gol al partidei dintr-o lovitură de la 11 metri, în timp ce în tabăra adversă nervii au cedat și Edvan a fost eliminat în minutul 77.

La final, suporterii lui CFR, adunați la stadionul din Gruia, au sărbătorit victoria pe imnul Champions League și se pregăteau de cea mai de succes perioadă din istoria echipei.


Astfel, În sezonul în care împliniseră 100 de ani de la înfiinţare, CFR reuşea să se impună pentru prima dată în campionat. La finalul celor 34 de etape, ardelenii erau primii, cu 76 de puncte, secondaţi de Steaua, cu 75 de puncte. După 17 ani, titlul părăsea Bucureştiul şi mergea spre provincie.

Sezonul 2007/2008 a fost primul care avea să ducă o echipă din România direct în grupele Ligii Campionilor.


La partida respectivă au evoluat următoarele echipe

"U" Cluj: Merlier - Soltuz, Budean, Astorga, Jovanovici - Silvasan, Bundea, Edvan - Goga, Erison Santos Jovanovici (min. 80 Szabo)

Rezerve: Moldovan, Cordos, Bus, Szabo, Raducanu, Savu, Baiano

Cartonașe galbene: Edvan (min. 45 +2, 77), Goga (min. 73), Radu Szabo (min. 90 + 4)
Cartonașe roșii: Edvan (min. 77)

CFR Cluj:

Stăncioiu - Tony, Cadu, Galiassi, Panin - Mureșan (min 59 Manuel Jose), Dani - Trică (min. 84 Minteuan), Culio - Semedo, Dubarbier (min. 46 Ruiz)

Rezerve: Nuno Claro, M. Jose, Dorsin, Minteuan, Leao, De Sousa, Ruiz, Anca

Cartonațe galbene: Dani (min. 37), Tony (min. 57), Semedo (min. 82)

Ultimele Stiri
abonare newsletter