monitorulcj.ro Menu
Sport

FRF și LPF propun reluarea campionatului în condiții speciale. Câți oameni pot merge la meciuri

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă propun ca meciurile din Liga 1 să fie jucate fără spectatori, cu maxim 125 de persoane la fiecare partidă. În România, antrenamentele cu echipa ar trebui să înceapă în mai, iar sezonul s-ar relua în iunie.

FRF și LPF propun reluarea campionatului în condiții speciale. Câți oameni pot merge la meciuri

Liga 1 a fost suspendată pe 9 martie, atunci când ar fi trebuit să se dispute mai multe jocuri, inclusiv cel dintre CFR Cluj și FCSB, derby-ul din play-off.

Acum, după şapte săptămâni fără fotbal, Federaţia şi Liga Profesionistă de Fotbal din România au realizat un plan pentru reluarea sezonului, care ar putea reîncepe în luna iunie.


Meciurile din Liga 1 se vor disputa cu porțile închise, iar la fiecare partidă vor avea voie maximum 125 de persoane, număr care include jucătorii, staff-ul tehnic, arbitri, dar şi cadre medicale, jurnalişti, copii de mingi.

Această propunere va fi prezentată autorităţilor din România, care vor decide dacă protocolul oficialilor stabilit de FRF şi LPF poate fi realizat. În plus, propunerea conţine şi solicitarea ca atât jucătorii, cât şi restul celor prezenţi la meci, să fie testaţi de coronavirus înaintea meciurilor.