Sport

Gabriela Mărginean s-a transferat în Franţa! Clujeanca va juca la o echipă de top

Clujeanca de 33 de ani va juca din sezonul viitor la formaţia franceză Landerneau Bretagne Basketball după cinci sezoane în Spania.

Mărginean a jucat din 2015 la formaţia iberică C.B. Avenida, fiind multiplă campioană a Spaniei în ultimele sezoane.  Baschetbalista clujeană  revine astfel în Franţa după ce în sezonul 2012-2013 a jucat pentru Arras Pays d'Artois, echipă alături de care a izbutit să termine pe locul trei în Euroliga feminină din stagiunea respectivă.

Sportiva născută în Cluj-Napoca este una dintre cele mai bune baschetbaliste din România în ultimii zece ani. Mărginean a evoluat mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii şi a fost draftată de Minnesota Lynx în WNBA, dar nu a reuşit să se impună.


Mărginean a revenit în Europa în sezonul 2010-2011 după ce a semnat un contract cu Panathinaikos Atena.  Baschetbalista avea să impresioneze la trupa elenă şi încheia sezonul cu o medie de 17.3 puncte, 7.3 puncte marcate şi 2,2 intercepţii.

Pe lângă aventurile în S.UA., Grecia, Franţa şi Spania, românca a mai evoluat un sezon la CSM Târgovişte şi două sezoane în Turcia pentru Istanbul Universitesi BGD S.K. şi Agu Spor Kulubu.


Landerneau Bretagne avea un record de 9 victorii şi 7 înfrângeri în sezonul 2019-2020, fiind pe locul patru înainte ca pandemia de coronavirus să oprească competiţia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter