Sport

Falub rămâne la „U” şi după pandemia de coronavirus

Adrian Falub şi jucătorii de la Universitatea Cluj au fost contestaţi dur de suporteri după meciul cu Metaloglobus Bucureşti, însă postul antrenorului este în siguranţă.

falub-ramane-la-u-si-dupa-pandemia-de-coronavirus falub-ramane-la-u-si-dupa-pandemia-de-coronavirus

Adrian Falub şi jucătorii de la Universitatea Cluj au fost contestaţi dur de suporteri după meciul cu Metaloglobus Bucureşti, însă postul antrenorului este în siguranţă.Trupa clujeană a fost băgată în şedintă de supoteri la ultimul meci disputat pe Cluj Arena, însă totul s-a calmat din cauza pandemiei care a lovit întreaga lume.

Daniel Stanciu, directorul general de la Universitatea Cluj, a confirmat rămânerea în postura de antrenor a lui Adrian Falub şi după ce situaţia va reveni la normal.


“Nu s-a pus problema să fie schimbat. Am avut o discuţie şi am decis să mergem pe aceeaşi variantă. Adi Falub e antrenorul care şi-a asumat atunci când a venit continuarea acestui proiect. Acum trebuie să vină cu nişte soluţii prin care să rezolve problemele şi să pună echipa pe linia de plutire. Nu au fost rezultate foarte rele, dar nici bune”, a declarat Stanciu la un post de televiziune

Fotbaliştii cu salariile tăiate şi antrenamente online


Conducerea alb-negrilor a decis să reducă salariile jucătorilor şi să trimită în şomaj tehnic staff-ul administrativ. Totuşi, jucătorii sunt verificaţi zilnic şi chemaţi la şedinţe de pregătire online, conform spuselor lui Stanciu.

Nu toți jucătorii au acceptat reducerea salariilor. Nicolae Pîrvulescu (23 de ani) a refuzat să semneze înțelegerea, dar decizia nu-l avantajează. Contractul său a fost suspendat, iar mijlocașul va primi cei 75 la sută din salariul mediu brut, bani pe care îi oferă Guvernul prin Ordonanța emisă pe perioada de stare de urgență.


“Jucătorii au un program mai special, mai fac şi antrenamente împreună cu preparatorul fizic, sunt anumite exerciţii care se filmează şi se trimit. Se fac şi online. Încercăm şi noi să mai copiem nişte metode, pentru că sunt foarte multe lucruri de care eşti privat. E şi un blocaj psihic cu toată această situaţie”, a explicat oficialul Universităţii.

Virusul COVID-19 ar putea salva un sezon dezastruos


Universitatea Cluj a făcut cel mai prost sezon de la renaşterea echipei. Echipa antrenată de Adrian Falub are 27 de puncte strânse în 23 de meciuri şi ocupă locul 14 în Liga a 2-a, fiind la trei puncte distanţă de Concordia Chiajna, prima echipă aflată sub linia retrogradării.

Fotbaliştii clujeni sunt campionii egalurilor în actuala stagiune după ce au terminat la egalitate 12 meciuri, adică mai mult de jumătate din cele disputat. Trupa de pe malul Someşului a plecat ca una dintre favoritele la promovare la începutul sezonului, însă a dezamăgit crunt după primele etape.


Conducătorii fotbalului românesc speră ca întrecerile fotbaliste să se poată relua la jumătatea lunii mai. Echipele ar urma să înceapă pregătirea după sărbătorile de Paşte, iar primele meciuri s-ar putea juca în partea a doua a lunii mai sau la începutul lunii iunie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter