Sport

Dan Petrescu, donaţie fără tam-tam pentru oamenii afectați de COVID-19

Dan Petrescu a făcut o donaţie pentru persoanele afectate de pandemia de coronavirus, dar fără să iasă în presă cu acest gest.

dan-petrescu-donatie-fara-tam-tam-pentru-oamenii-afectati-de-covid-19 dan-petrescu-donatie-fara-tam-tam-pentru-oamenii-afectati-de-covid-19

Tehnicianul celor de la CFR Cluj a recunoscut că este o perioadă extrem de dificilă pentru întreaga omenire şi este alături de persoanele afectate oferind sprijin şi din punct de vedere financiar.

„E o situaţie foarte grea pentru toţi oamenii, nu doar pentru antrenori. Ne gândim în aceste zile la doctori, la tot personalul medical, la cei bolnavi, ne gândim ce putem face pentru ei. Am încercat şi eu să ajut în această perioadă, însă fără să apară. Ne gândim la restul oamenilor, pentru că în momente ca acestea fotbalul nu mai contează”, a declarat Dan Petrescu pentru Telekom Sport.


Fostul mare internaţional român speră că oamenii vor înţelege situaţia şi vor sta pe cât posibil acasă pentru a evita răspândirea coronavirusului.

„Este cea mai ciudată perioadă din viaţa fiecărui om. În ultimii 50 de ani nu au mai fost aşa probleme, poate doar la Revoluţie am mai stat închis aşa în casă. E foarte greu, mai ales pentru oamenii care sunt obişnuiţi să facă mişcare, dar trebuie să facem ceea ce ne transmit autorităţile. Sper ca oamenii să asculte şi să stea acasă cât mai mult şi să trecem peste aceste momente care sunt foarte grele”, a afirmat antrenorul echipei CFR Cluj.


Dan Petrescu este cunoscut pentru modul în care organizează meciuri şi pentru modul în care reuşeşte să studieze adversarii, dar în această pauză competiţională altele sunt preocupările antrenorului.

„Stau mai mult în cameră, am un prieten şi jucăm un rummy, o carte, ne uităm la filme. Fac tot ceea ce nu făceam înainte. Nu mă mai uit la meciuri, deloc. Când o să înceapă, dacă o să înceapă din nou campionatul, abia atunci vreau să urmăresc din nou fotbal, până atunci nu vreau să mă uit pentru că vreau să fac lucruri pe care nu le-am făcut până acum”, a mai spus „Bursucul”.


Fotbalul în România este oprit de mai bine de o săptămână, iar cel mai optimist scenariu indică o posibilă reluare a campionatului pe 16 mai. Echipele din Liga 1 ar urma să se reunească la după 15 aprilie, însă există deja multe nemulţumiri după ce mai multe cluburi şi-au manifestat dorinţa de a diminua salariile.

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Emilian Hulubei, a explicat situaţia:


"Sună telefoanele nonstop. Deocamdată nu a dat nimeni pe nimeni afară, dar peste tot sunt discuţii de diminuare a salariilor. Peste tot, şi în ligile inferioare şi în Liga I, fără excepţie. Asta e principala problemă. De dat afară nu a dat nimeni, pentru că nu au cadru legal pentru acest lucru. Noi analizăm fiecare caz în parte în momentul în care li se propun acte adiţionale la contract, dar nu e ceva standard. Fiecare interpretează şi negociază. Fiecare club încearcă să taie cât mai mult. Jucătorii sunt îngrijoraţi că li se vor tăia salariile fără să fie chemaţi la negociere. Sunt multe cluburi care taie pur şi simplu, la unii mai mult, la alţii mai puţin, deci nu e nimic unitar", a declarat Hulubei.

abonare newsletter