Sport

Handbalistele de la „U” Cluj joacă meciul care poate salva sezonul

Handbalistele de la Universitatea Cluj primesc vizita celor de la Rapid București în sferturile de finală ale Cupei României.

handbalistele-de-la-u-cluj-joaca-meciul-care-poate-salva-sezonul handbalistele-de-la-u-cluj-joaca-meciul-care-poate-salva-sezonul

Cele două echipe vor juca joi, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian” cu tribunele goale, după ce accesul fanilor la competițiile sportive a fost  interzis pentru prevenirea răspândirii cu temutul coronavirus.

Universitatea Cluj și Rapid s-au duelat în acest sezon pe 17 noiembrie, 2019, într-o partidă pe care ardelence au reușit să o câștige cu 23-21. Rapid s-a întărit serios însă în pauza de iarnă și este o cu totul altă echipă în partea secundă a stagiunii. La trupa giuleșteană au ajuns jucătoare precum Florentina Craiu, Daniela Băbeanu sau Laura Popa, ultima fiind componentă a Universității Cluj mai mulți ani.


Rapid a reușit să învingă echipe precum SCM Craiova, HCM Zalău, Danubius Galați și HCM Slobozia în 2020. Formația „vișinie” a strâns în doar trei luni mai multe victorii decât a avut în prima partea a sezonului.

„U” Cluj este într-o situația delicată în Liga Florilor și ar putea să retrogradeze direct la finalul sezonului. Alin Bondar a avut mai multe probleme de lot în debutul lui 2020, iar singurele certitudini în această stagiune au fost tânăra Rebeca Necula și veterana  Florin Chintoan.


O calificare în semifinalele Cupei României ar mai spăla din parcursul modest pe care l-a avut echipa în stagiunea 2019/2020. Tot în faza sferturilor de finală sunt programate meciurile: SCM Gloria Buzău – CS Minaur Baia Mare, CSM București – CSM Slatina, SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila.

Ultimele Stiri
abonare newsletter