Sport

Nori negri deasupra lui "U"! Fanii au protestat la adresa conducerii

Universitatea Cluj a pierdut cu 2-1 partida cu Metaloglobus Bucureşti în etapa cu numărul 24 din Liga a 2-a, iar fanii şi-au pierdut răbdarea.

Conducătorii trupei de pe malul Someşului au promis că lucrurile vor sta altfel în 2020, dar echipa a reuşit să adune doar două puncte în primele trei meciuri.

Metaloglobus a venit cu gânduri mari pe Cluj Arena şi a fost la un pas să deschidă scorul încă din minutul 11, atunci când Ovidiu Herea l-a pus la grea încercare pe Gorcea. Universitatea a început la fel de prost meciul cu Metaloglobus precum în partida de săptămâna trecută cu Gloria Buzău, iar Daniel Lung avea să înscrie în minutul 28 cu un şut din interiorul careului.
Elevii pregătiţi de Adrian Falub au avut totuşi o tresărire de orgoliu şi după doar şase minute aveau să egaleze prin Sebastian Mailat. Mijlocaşul adus de la CFR Cluj a marcat din interiorul careului de 16 metri la prima fază importantă avută de Universitatea Cluj. Tânărul jucător adus de la rivala din Gruia este la al doilea gol marcat în tricol alb-negrilor, fiind unul dintre puţini jucători apreciaţi de fani în 2020.


Tabela de Cluj Arena a fost la un pas să fie din nou modificată în minutul 42 de Ovidiu Herea. Fostul mijlocaş de la Rapid a executat impecabil o lovitură liberă şi doar bara s-a opus în drumul mingii spre plasa porţii lui Gorcea.

Gazonul avea să cedeze în partea secundă, iar jocul celor două formaţii a suferit şi mai mult. Universitatea a mai ratat o şansă importantă prin Goga, în timp ce Metaloglobus avea să dea lovitura în minutul 90+4 atunci când Ovidiu Herea l-a executat pe Gorcea cu un lob de mare fineţe.


Fanii au protestat la finalul meciului

Fanii Universităţii Cluj s-au strâns după meci în faţa stadionului pentru a protesta la adresa echipeii.  Suporterii le-au scandat jucătorilor şi oficialilor: „Voi nu meritați, la „U„ să jucați” și „Plecați cu toții, lăsați-ne, U Cluj nu e o afacere” au fost mesajele transmise echipei, iar antrenorului Falub i-au cerut demisia.

Falub le dă dreptate fanilor, dar nu îşi asumă rezultatele

„Nu meritam să pierdem acest joc. A fost un joc echilibrat. Ca stare de spirit am fost jalnici, lumea are tot dreptul să ne reproșeze jocul slab. Suporterii au dreptate, echipa adversă nu a avut o prestație solidă, iar noi am avut un joc sub așteptări”, a declarat Falub după meci.
Mantaua de vreme rea a Universităţii Cluj a ţinut să le reamintească fanilor că nu a fost adus pe postul de antrenor: „Sunt manager. Este posibil să vină un antrenor mai devreme sau înaintea noului sezon”.


Universitatea Cluj va juca etapa viitoare pe terenul liderului UTA Arad, sâmbătă, 14 martie, de la ora 15:00. Trupa lui Falub este pe 14 în clasament, cu 27 de puncte.

Au evoluat echipele:
„U” Cluj: Gorcea – Telcean, A Mureșan, Crăciun (C. Ștefănescu, min. 31) – B. Barbu (Văsălie, 73), Florescu, Neciu, Mailat, Inacio – Goga, Gavra (M. Coman, min. 62)
Rezerve: Dur-Bozoancă, Horj, Taub, Văsălie, Ștefănescu, M. Coman, Al. Pop
Antrenor: Adrian Falub


Metaloglobus București: Gavrilaș – Al. Coman, I. Ciubotariu (Chiriac, min. 63), E. Vraciu (I. Stoica, min. 87), S. Mino – D. Lung, A. Sava, Caramalău, A. Lungu – Ovidiu Herea (cpt), Claudiu Herea (Cazan, min. 78)
Rezerve: Nedelcovici, Ciocâlteu, Chiriac, Cazan, Găvârliță, A. Ionescu, I. Stoica

Ultimele Stiri
abonare newsletter