Sport

Garda veche o salvează pe „U” la Buzău. Goga și Gavra aduc un punct

Universitatea Cluj a remizat 2-2 în duelul cu Gloria Buzău, programat astăzi în etapa cu numărul 23 din Liga a 2-a.

Formația pregătită de Adrian Falub a făcut două reprize total diferite și s-a întors cu un punct după un meci în care gazdele au condus cu 2-0. Staff-ul ardelenilor vorbea despre construirea unui lot competitiv pentru atacarea promovării în sezonul viitor, dar echipa ar putea să atace promovarea în Liga a 3-a dacă jocul echipei va fi unul precum cel din prima repriză de la Buzău.

În fața a aproximativ 4.500 de fani prezenți pe stadionul din Buzău, Universitatea Cluj a început tare meciul și a avut trei ocazii de a marca în primele 15 minute. Tânărul Dican și veteranul Goga au șanse importante de a deschide scorul, însă fără efect pe tabela de marcaj.


Minutul 29 avea să modifice tabela în Crâng, dar nu în favoarea Universității, ci în favoarea gazdelor. Cristi Balgiu a șutat puternic de la 30 de metri, iar mingea s-a oprit în poarta lui Gorcea după ce a trecut pe sub goalkeeperul Universității.

Buzoienii au continuat să atace în valuri și au fost la un pas să facă 2-0 prin Munteanu, autorul a două ocazii importante. „U” a fost la un pas să revină în joc, dar Goga și Inacio au trimis mingea de bară în decursul a doar două minute.


Gloria Buzău a dat lovitura în minutul 45 prin Iulian Roșu, cel care a profitat de o centrare excelentă a lui Nedea.

Iritat de scorul de pe tabelă, Falub a făcut o dublă schimbare în minutul 55. Au ieșit Victor Dican şi Artur Crăciun şi au intrat George Florescu şi Cătălin Ştefănescu.


Modificările efectuate de Falub au avut efect imediat, iar Universitatea Cluj a reușit să egaleze în doar 12 minute. Dorin Goga a redus din diferență în minutul 59 cu un șut de la 16 metri, iar după doar opt minute avea să paseze decisiv pentru reușita lui Cristi Gavra.

Cele două echipe s-au anihilat perfect în ultima jumătate de oră, iar tabela de marcaj a rămas nemodificată până la final.


Universitatea Cluj a ajuns astfel la șase egaluri consecutive și își întărește statutul de campioana egalurilor în Liga a 2-a. Trupa lui Falub este pe locul 14 după acest rezultat și este la doar șase puncte de CSM Reșita, prima echipă aflată pe loc retrogradabil. Trupa pregătită de Falub va juca sâmbăta viitoare împotriva celor de la Metaloglobus București, echipă aflată în prima jumătate a clasamentului.

Au evoluat echipele - Casetă


SCM Gloria Buzău: R. Stoian - Gîţ, M. Ioniţă, Perju, Nedelea - Balgiu, Iul. Roşu, Tucaliuc - Val. Munteanu (cpt.), C-tin. Stoica, Huiban

Rezerve: R. Şerban - C. Toma, C. Tudose, Stăciulescu, Andr. Ignat, Pîrcălabu, Bg. Gavrilă

Antrenor: Ilie Stan

”U” Cluj: Gorcea - Inocio Miguel, Telcean, Art. Crăciun, Horj - Neciu, Dican, Bg. Barbu, Mailat - Goga (cpt.), Gavra

Rezerve: Dur-Bozoancă - R. Takacs, G. Florescu, Taub, Ştefănescu, Nic. Pîrvulescu, Al. Pop

Antrenor: Adrian Falub

Ultimele Stiri
abonare newsletter