Sport

Examenul spaniol! CFR Cluj faţă în faţă cu istoria pe „Ramon Sanchez Pizjuan”

CFR Cluj joacă astăzi, de la ora 22:00, cel mai important meci de la revenirea în competiţiile europene.

Trupa antrenată de Dan Petrescu va evolua în faţa a 40.000 de spectatori pe impunătorul „Ramon Sanchez Pizjuan”, stadionul pe care Steaua a câştigat Cupa Campionilor în 1986.

Cele două echipe pleacă de la scor egal, 1-1, dar acest rezultat o obligă pe CFR Cluj să marcheze cel puţin un gol în deplasare.  În cazul în care cele două echipe termină din nou la egalitate, 1-1, meciul se va decide în cele din urmă după prelungiri și lovituri de la 11 metri.


CFR Cluj a jucat în weekend pe terenul celor de la Universitatea Craiova, principala contracandidata la titlu în acest sezon. Trupa lui Petrescu a fost dominată în multe momente, dar cu toate astea a câștigat cu 2-0. 

Campioana României nu i-a folosit la Craiova pe Deac, Vinicius, Traore, Păun, în timp ce Omrani și Bordeianu au intrat de pe banca de rezervă în repriză secundă.


Sevilla s-a impus cu 3-0 pe terenul celor de la Getafe în weekend, într-un meci decis de golurile lui Ocampos, Fernando şi Kounde. Dan Petrescu a fost impresionat de rezultatul obţinut de andaluzi şi a fost nemulţumit de timpul scurt între meciul de la Craiova şi cel de la Sevilla: „Nu am timp se pregătesc returul de la Sevilla cum vreau. Sper să nu pierd jucători, dacă facem şi o calificare acolo ar fi extraordinar. Am văzut că a bătut la Getafe, aproape aceeaşi echipă care a jucat cu noi, CFR a reuşit un egal cu ei, Getafe, locul 3 în Spania, a luat bătaie”, a spus antrenorul lui CFR după jocul de la Craiova.

CFR Cluj va juca la Sevilla cel mai important meci european din ultimii ani. Trupa din Gruia poate ajunge pentru prima dată în istorie în optimile de finală ale Europa League, performanță reușită doar de FCSB în ultimii ani. Cel mai bun sezon european al echipei clujene a fost în 2012/2013, atunci când a fost la un pas să se califice în fazele eliminatorii din Champions League, dar avea să ajungă în cele din urmă în Europa League de pe locul trei. „Feroviarii” au fost eliminați atunci în 16-imile de finală de Internationale Milano cu scorul de 5-0 la general.


Mario Camora este singurul jucător aflat în lotul lui CFR Cluj care a evoluat în dubla cu Inter Milano din sezonul respectiv. Căpitanul formației din Gruia a fost titular în ambele meciuri cu formația italiană, așa cum probabil se va întâmpla și diseară.

Campionii României vor juca pe Ramon Sanchez Pizjuan meciul cu numărul 16 în competițiile europene în actuala stagiune, fiind alături de Celtic și Ludogorets singurele echipe care au atins această bornă.


Mario Rondon a făcut un meci foarte bun la Craiova și este așteptat să fie titularizat la meciul de la Sevilla. Atacantul a marcat primul gol al meciului și a lovit bara în repriza secundă.

Echipele probabile:


Sevilla: Vaclik – Navas, Diego Carlos, Kounde, Reguillon – Jordan, Gudelj, Fernando – Suso, El Nesyri, Ocampos

CFR CLUJ:Arlauskis - Manea, Burcă, Vinicius, Camora - Bordeianu, Luis Aurelio, Djokovici, Deac - Rondon, Omrani

Etichete: sevilla cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter