Sport

O remiză amară! CFR Cluj 1-1 Sevilla. „Feroviarii”, obligați la un meci eroic în Spania

CFR Cluj a terminat la egalitate cu FC Sevilla, scor 1-1, în meciul contând pentru manșa tur a „șaisprezecimilor” UEFA Europa League.

Cu mare sete de fotbal „de primăvară”, fanii clujeni s-au înghesuit cu mic cu mare în Gruia pentru un duel de neratat în fața unei adversare cu un palmares impresionant pe plan european. De cinci ori câștigătoare a Cupei UEFA, actuala Europa League, Sevilla „a descălecat” în inima Transilvaniei, reîntâlnindu-se cu un antrenor care o răpuse odinioară, în urmă cu mai bine de un deceniu, pe o arenă care astăzi nici nu mai există, Ghencea.

Promițând anterior că nu vor juca la scor alb, elevii lui Dan Petrescu au început curajos partida cu andaluzii, controlând discret jocul în primul sfert de oră. După câteva minute de dezmorțeală, Sevilla a început să pună treptat stăpânire pe meci, primul semnal de alarmă fiind lansat de o minge trecută pe lângă poarta apărată de Arlauskis după o lovitură de cap a lui Diego Carlos (`21).


Cea mai periculoasă fază a primei părți a venit la un balon trimis în forță de Suso, o minge care a ricoșat în „transversală” din călcâiul lui de Jong (`33). Pe final de repriză, andaluzii au înghesuit gazdele în propria jumătate de teren, singura ripostă a „feroviarilor” venind la un șut din voleu de la peste 25 de metri al lui Camora (`40). 0-0 la pauză, un scor care le convenea de minune băieților lui Petrescu.

Un VAR norocos, un gol cu ghinion

Moment istoric în Gruia la revenire! După o centrare excelentă a lui Manea care îl căuta pe Omrani, centralul german Deniz Aytekin avea să fie omul care acordă primul penalty pe un stadion din România în urma consultării VAR. Nu a fost niciun dubiu că Jules Kounde a preluat balonul cu mâna, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată sigur, pe jos, în stânga cehului Vaclik de veteranul Cipri Deac (`58). 1-0, iar la acest scor Gruia fierbea!


Când totul se îndrepta spre un rezultat nesperat de bun în fața andaluzilor, Sevilla avea să-și arate colții la o fază în care gazdele au cerut degeaba offside. Scăpat singur cu Arlauskis, Luuk de Jong l-a păcălit pe lituanian, pasând lejer nou-intratului Youssef En-Nesyri, marocanul împingând doar balonul în poarta goală din câțiva metri (`82). Finalul de partidă le-a aparținut oaspeților, elanul „feroviarilor” fiind complet tăiat de golul primit, însă scorul a rămas intact. Scor final 1-1, iar CFR Cluj este obligată să marcheze pe legendarul „Estadio Ramon Sanchez Pizjuan”!

„Terenul a fost destul de rău, plecăm de aici cu 1-1, dar încercăm să recuperăm în Spania. Cred că va fi o partidă diferită în Spania, dar CFR este puternică și în deplasare, nu doar acasă. (...) Sunt satisfăcut de ce au realizat jucătorii mei, rezultatul este bun, având în vedere condițiile în care am jucat” - Julen Lopetegui, antrenor FC Sevilla


„Când conduci cu 1-0, iar Arlauskis nu a avut nicio intervenție în a doua repriză... Sunt foarte dezamăgit de golul primit! N-am ce să le reproșez în afară de gol, este o fază despre care de trei ani le vorbesc. Greșeala colectivă cred că a venit pe fondul oboselii, e normal să dea tot în meciul retur, pentru că nu se știe când vor mai juca în primăvara europeană. Sunt foarte mulțumit de toți jucătorii, sunt foarte supărat pe golul primit” - Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

CFR 1907 Cluj 1-1 FC Sevilla (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: cca. 15.000
Marcatori: Deac pen. 58 / En-Nesyri 82
Cartonașe galbene: / Fernando 44, Reguilon 74
Arbitri: Deniz Aytekin - Eduard Beitinger, Dominik Schaal - Patrick Ittrich (toți din Germania)
Observatori: Jon Skjervold (Norvegia) / del. Emil Ubias (Cehia)


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), A. Burcă, P. Vinicius, Cr. Manea - A. Păun (O. Hoban 74), D. Djokovic, M. Bordeianu, C. Deac - B. Omrani (C. Golofca 86), L. Traoré (M. Rondon 83) / Antrenor: Dan Petrescu

FC Sevilla (4-3-3)
T. Vaclik - S. Escudero, D. Carlos, J. Koundé, J. Navas (cpt., Y. En-Nesyri 73) - Fernando, N. Gudelj, J. Jordán - L. Ocampos (R. Lopes 78), L. de Jong, Suso (F.Vazquez 90) / Antrenor: Julen Lopetegui

Ultimele Stiri
abonare newsletter