Sport

"Tricolorii", încrezători înaintea meciului cu Spania: "Ne antrenăm. Sper să facem meci bun"

Naționala masculină de baschet a României pune la punct ultimele detalii înaintea marelui meci cu campioana mondială en-titre.

Baschetbaliștii de la națională trag tare la antrenamentele dinaintea partidei cu campioana mondială, Spania. Evenimentul anului în baschetul românesc se va disputa joi, de la ora 18:00 la Cluj. „Tricolorii” se așteaptă ca tribunele să fie arhipline la primul meci din campania de calificare la EuroBasket 2021.

După șapte sezoane petrecute în Spania, Emanuel Cățe, legitimat la UCAM Murcia, știe la ce să se aștepte din partea ibericilor. În vârstă de 22 de ani, Cățe are deja la activ un turneul final cu naționala, EuroBasket 2017.


„Ne pregătim de câteva zile foarte bine, atmosfera este de nota zece, băieții sunt încrezători și sperăm să facem un meci bun. Spania este locul unde mi-am format cele mai multe obiceiuri ca jucător. Vreau să pun în practică, cu echipa României, ce știu și să reușim un meci foarte bun. Știm scheme, știm care e filosofia lor, avem și noi argumentele noastre să-i contracarăm. Trebuie să luptăm ca o echipă, să nu le oferim cadouri și să marcăm cât mai mult. Singurul adversar al nostru suntem noi. Sunt sigur că o să vină multa lume, sper să fie ca al șaselea jucător pentru noi. Am jucat și la EuroBasket 2017 împotriva Spaniei, aceste meciuri sunt cele mai importante pentru mine la echipa națională” – Emanuel Cățe, component al echipei naționale de baschet a României.

Așteaptă suporterii la sală


Baschetbaliștii de la națională speră că fanii vor fi din nou alături de ei la meciul împotriva campioanei mondiale.

„Suntem nerăbdatori să jucăm contra campioanei mondiale, suntem foarte motivați și vrem să dăm totul pe teren. Nu vom intra cu frică, pentru că nu avem nimic de pierdut. Trebuie să abordăm meciul cu maximă seriozitate și fără frică, asta este cel mai important. Mă aștept să fie sala plină, să ne împingă publicul de la spate. Vrem să ne calificăm cu orice preț la EuroBasket, pentru că suntem un grup foarte tânăr și vrem să demonstrăm că putem face performanță. Orice jucător își dorește să ajungă la un Campionat European sau Campionat Mondial, mai ales dacă ajungem acolo pe barba noastră” – Mirel Dragoste, component al echipei naționale de baschet a României.


Tudor Costescu: “Meciul cu Spania e o provocare”

Selecționerul Tudor Costescu este convins că jucătorii săi nu se vor lăsa copleșiți de numele adversarului și se bazează pe Emanuel Cățe și Alexandru Olah în această privință.


„Am avut o săptămână de pregătire bună, așteptăm ca ultimele două zile să ne aducă detaliile finale înaintea meciului cu Spania. Doi dintre băieți sunt jucători activi în Spania, știu la ce să se aștepte, sunt și lideri din punct de vedere al evoluției în teren. Ei au un cuvânt important de spus astfel încât să îi mobilizeze pe ceilalți componenți ai echipei. Nu e vorba de teamă de Spania, ci mai degrabă de o provocare. Mă aștept la determinare din partea lor, la continuarea parcursului bun din ultimele meciuri și la un spirit de echipă deosebit, acesta ar fi și atuul nostru. Pentru a face față unei echipe ca Spania trebuie să ne ridicăm nivelul iar experiența noastră va face posibil acest lucru. Clujul e un oraș care respiră baschet și la meciurile naționalei tribuna a fost mereu plină. Îmi doresc să avem parte de o atmosferă extraordinară” – Tudor Costescu, antrenorul echipei naționale de baschet a României.

Biletele sunt la mare căutare


Spania revine, după doi ani, în BT Arena din Cluj. În septembrie 2017, ibericii învingeau naționala României într-o partidă contând pentru Grupa C a turneului final FIBA Eurobasket. Biletele pentru meciul România-Spania sunt puse în vânzare în rețeaua bilete.ro, cu următoarele prețuri: inelul 1- 25 lei, inelul 2- 15 lei, peluze-10 lei

Etichete: baschet romania spania
Ultimele Stiri
abonare newsletter